Costa Almeria: strand én cultuur tijdens je vakantie Andalusië

Zonnebaden en bezienswaardigheden ontdekken aan de Costa Almeria

De Costa de Almeria geniet grote bekendheid door de grote, rustige stranden, waar het minder druk is dan in de badplaatsen aan de Costa del Sol. Almeria is aan deze Costa de grootste stad en heeft veel bezienswaardigheden en activiteiten te bieden. De bekendste badplaats is wellicht Roquetas de Mar met een prachtig zandstrand en 'n mooie promenade. Bovendien heeft de Costa de Almeria een natuurpark en een witte stad, Mojacar. De Costa Almeria is er dus niet alleen voor zonaanbidders, maar biedt ook bezienswaardigheden voor liefhebbers van cultuur en historie tijdens een vakantie Andalusië. Lees meer  

Voor wie ook iets meer wil dan zonnebaden is de Costa Almeria een geschikte locatie.
 • Rondreizen Andalusië 8 dagen fly & drive ##prijs##

  Rondreizen Andalusië 8 dagen fly & drive

  We brengen je opnieuw naar de mooiste plekjes van Andalusië, inclusief een uitgebreid roadbook. Telkens verblijf je op meerdere locaties. Rondreizen met verschillende thema's en ook beschikbaar als fly & drive.
  va. € 995 - Boek nu
 • Ontdek de troeven van Almeria
 • Maak kennis met het 'vernieuwde' Mojocar 
 • Laat je verrassen door Vera
 • Ga op verkenning in het natuurpark Cabo de Gata
 • Méér dan strandliggen aan Costa Almeria
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Gratis bij reservatie van een vakantie of citytrip.

Almeria

Almeria, de grootste stad aan de Costa Almeria, wordt beheerst door een enorm fort van de Moren, de 'Alcazaba'. Het was het laatste bolwerk dat de Moren bezet hielden op het einde van de Reconquista. Een ander merkwaardig aspect van de stad zijn de grotwoningen in de wijk La Chanca. Of misschien is het de kathedraal die al je aandacht zal opeisen? Ze werd gebouwd op de plaats waar vroeger een moskee stond maar ziet er nu uit als een versterkte burcht. Dit komt doordat Berbers de stad verscheidene malen hebben aangevallen.

De beste tips voor Almeria

Alemeria dankt haar naam aan het Arabische 'Al-Mariya' wat 'spiegel van de zee' betekent. Een stad zoals Almeria met meer dan 180.000 inwoners heeft uiteraard ook veel mogelijkheden om te winkelen, te genieten van een terrasje of eens lekker te eten. Op www.almeria-turismo.org vind je alle tips en informatie op een rijtje. 

Mojacar, Garrucha en Vera

Aan de Costa Almeria vind je ook Mojacar, een klein wit dorpje met een nieuw ontwikkelde strandrecreatie met hotels en appartementen. Stranden vind je evenwel ook in het wat verderop gelegen Garrucha. Het witte dorpje is prachtig gelegen tegen de flank van een berg. Zo krijg je mooie vergezichten. Toerisme heeft hier in de zomer wel de bovenhand en daardoor verliest het zijn origineel karakter. Een wandeling door het centrum loont echter wel de moeite tijdens je vakantie Andalusië.

Op zo'n 10 km van de kust ligt Vera, een stadje aan de gelijknamige badplaats 'Vera Playa'. Hoewel Vera slechts een dorp is, vind je hier toch een aantal historische gebouwen, zoals het stadhuis en de 16e eeuwse kerk 'Nuestra Señora de la Encarnación'. Deze kerk is als een fort gebouwd, omdat het de dorpsbewoners moest kunnen beschermen tegen piraten. Vandaag de dag is anderhalve kilometer strand voorbehouden aan naturisten. Aan Vera Playa bevindt zich zelfs het enige naturistische hotel van Spanje.

Parque Natural de Cabo de Gata

'Parque Natural de Cabo de Gata' is een uniek natuurpark langs de kust van de Costa Almeria met een grote verscheidenheid. Je vindt er vulkanische rotsen, inhammen, zoutmoerassen, zandduinen en stranden. Je kan er duiken alsook genieten van de zon in het badplaatsje San José. De vulkanische formaties kan je het beste zien vanaf de vuurtoren. Wil je het park grondig verkennen dan is een bezoek aan het 'Centro de Visitantes Amoladeras' (bezoekerscentrum) geen overbodige luxe.

Reviews en beoordelingen Costa Almeria

Heb je zelf tips of opmerkingen over Costa Almeria: strand én cultuur tijdens je vakantie Andalusië? Plaats je beoordeling

jennifermorgan15 augustus 2019

super educatieve reisgids!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info