Las Alpujarras: natuur en witte dorpen

De natuur als bezienswaardigheid: verken het prachtige natuurgebied Las Apujarras

Las Alpujarras is een prachtig natuurgebied in Andalusië dat letterlijk en figuurlijk in de schaduw van de Sierra Nevada ligt. Plan je je vakantie Andalusië tijdens het hoogseizoen, dan is het hier dan ook druk. In Las Alpujarras kan je heerlijk wandelen en eindeloos turen naar het onbeschrijflijk mooie landschap. Dit natuurgebied ligt als het ware bezaaid met kleine witte stippen: kleine dorpjes die lijken te kleven tegen de hellingen. Je kan er vrij in wandelen en een terrasje doen. Lees meer  

Iedereen vergaapt zich aan de Sierra Nevada, maar deze vallei die 2000 meter lager ligt is een van de mooiste natuurgebieden van Andalusië.
 • Rondreizen Andalusië 8 dagen fly & drive ##prijs##

  Rondreizen Andalusië 8 dagen fly & drive

  We brengen je opnieuw naar de mooiste plekjes van Andalusië, inclusief een uitgebreid roadbook. Telkens verblijf je op meerdere locaties. Rondreizen met verschillende thema's en ook beschikbaar als fly & drive.
  va. € 675 - Boek nu
 • Maak kennis met het mooiste natuurgebied van Andalusië
 • Maak een wandeling in Las Alpujarras
 • Ontdek de Moorse invloed in de dorpjes
 • Geniet van de prachtige valleien
 • Trek er op uit met de wagen 
 • Stop zeker even in Trevélez
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Gratis bij reservatie van een vakantie of citytrip.

Verken Las Alpujarras, authentiek natuurgebied in Andalusië

Las Alpujarras was één van de laatst bezette gebieden door de Moren, vandaar de nog duidelijk zichtbare Moorse invloed op de dorpjes, die doet denken aan de Berberse architectuur van Marokko. De landbouw, de lokale keuken, de architectuur en ook de plaatsnamen op de bewegwijzering kennen nog een Arabisch - Moorse invloed. 

De valleien van Las Alpujarras strekken zich uit vanaf de toppen van de Sierra Nevada tot aan de Sierra Almijara, Sierra Contraviesa en Sierra Gádor aan de Middellandse Zee. Deze authentieke omgeving wordt gekenmerkt door vruchtbare valleien en majestueuze bergen. Tegen de hellingen aan zijn op terrassen witgekalkte huisjes gebouwd.

Trek erop uit!

Je kan Las Alpujarras makkelijk met de auto verkennen. Trek hiervoor minimaal 3 uur uit, dan heb je voldoende tijd om te stoppen en een wandeling te maken. Vertrek vanuit Lanjaron naar Orgiva en neem dan de A348 naar Cadiar om dan via de A4130 terug te keren naar Lanjaron. Maar daarbij gaan we even afwijken en naar Trevélez rijden (A4132). Trevélez is een toonbeeld van een wit dorp met smalle straatjes. Wat verder komen we langs Pampaneira dat eveneens een wit dorp is maar iets kleinschaliger.

Heb je geen zin om tijdens je vakantie Andalusië flink wat uren in de auto te spenderen, dan zijn er allerlei wandelpaden. Je kan zelfs op trektocht gaan. Alle informatie hiervoor kan je vinden bij de toeristische dienst van Lanjaron. Het is niet voor niets de poort tot Las Alpujarras.

Reviews en beoordelingen Las Alpujarras

Heb je zelf tips of opmerkingen over Las Alpujarras: natuur en witte dorpen? Plaats je beoordeling

martine5 juni 2016

dank voor de goeie info , we hebben mooie wandelingen kunnen maken en Genoten van de prachtige uitzichten .

Magda 4 december 2015

wij hebben met de motorhome er een dag over gedaan en vonden dit nog te kort

Claeys Hugo3 december 2015

We hebben deze streek vroeger reeds bezocht. Het is er rustig met mooie dorpjes en een prachtige natuur. Helemaal anders dan de (te) drukke kust.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info