Kunst, cultuur en shopping in Malaga

Bezoek bezienswaardigheden als de kathedraal, het fort Alcazaba en de vele musea in Malaga

De geschiedenis van de stad Malaga gaat terug tot voor onze jaartelling. Nu is het een havenstad met meer dan een half miljoen inwoners. Bij een verblijf aan de Costa del Sol moet je zeker Malaga bezoeken. Het is een stad vol historische en culturele bezienswaardigheden. En de mogelijkheden voor shopping zijn immens in deze stad. Lees meer  

In Malaga is Pablo Picasso geboren, hij verbleef er tot zijn tiende. Bezoek er zijn geboortehuis en museum.
 • Andalusië 8-daagse rondreis fly & drive

  Andalusië 8-daagse rondreis fly & drive

  Deze rondreis start aan de Sierra Nevada met een hotel op 4 km van Granada. Vervolgens reis je door naar Vélez-Malaga, op 30' rijden van Malaga. Inclusief ontbijtbuffet, huurwagen en vlucht Brussel-Malaga h/t.
  va. € 799 - Boek nu
 • Verken de historische binnenstad 
 • Bezoek er de kathedraal vol kunst
 • Flaneer op de zeeboulevard
 • Bezoek het geboortehuis van Pablo Picasso
 • Klim naar het kasteel Gibralfaro
 • Ruime shoppingmogelijkheden in Malaga
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Kathedraal vol kunst

De voornaamste bezienswaardigheid is beslist de 'Catedral de Málaga'. Men heeft er 300 jaar aan gebouwd; de werkzaamheden werden pas beëindigd in de 18e eeuw. Hierdoor kan je dan ook verschillende bouwstijlen in de kathedraal ontdekken. Deze kathedraal bevat heel wat kunstwerken en prachtig meubilair en is een absolute bezienswaardigheid tijdens je vakantie in Andalusië.

Het fort Alcazaba

Op een boogscheut van de kathedraal wacht het Alcazaba. Dit is een voormalig Moors fort dat tegen een helling ligt. Aan de voet van het fort kan je naar ruïnes van een Romeins theater. Klim je veel hoger, dan kom je terecht in de ruïnes van het Castillo de Gibralfaro. Daarboven krijg je een prachtig en uniek uitzicht over de haven en de stad.

Malaga, stad van Picasso

Er zijn in Malaga ook talrijke musea, kerken en pleinen die je een cultureel rijke indruk bieden. Daarbij mag je ook niet vergeten dat Pablo Picasso hier geboren werd in 1881 en er 10 jaar verbleef. Zijn geboortehuis (Casa Natal) kan je nog steeds bezoeken op de Plaza de la Merced. 

Wellicht interessanter is het museum 'Museo Picasso' dat tot stand kwam door een schenking van meer dan 200 kunstwerken van Picasso door zijn erfgenamen. Critici beweren dat de echte meesterwerken in andere musea hangen. Er zijn ook tijdelijke tentoonstellingen. Kijk daarvoor eerst even op www.museopicassomalaga.org

Ontdek Malaga met de Hop on Hop off bus, meer informatie

Meer info over Malaga: www.malagaturismo.com

Reviews en beoordelingen Malaga

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kunst, cultuur en shopping in Malaga? Plaats je beoordeling

Inge15 maart 2021

Super gids heeft mijn interesse aangewakkerd om de streek te bezoeken.....

clerix13 maart 2019

Wij zijn telkens zeer tevreden over de gratis reisgidsen, dus ook deze keer: zeer to the point, overzichtelijk en toch beknopt!

Nelly Bellen24 januari 2019

Wij zijn uiterst tevreden over de info in je brochures. Zeer handig, interessante en brede info over bezienswaardigheden, zeer praktische info, bv. i.v.m. openbaar vervoer of parkeren.

Johan Ormel18 januari 2019

We waren van 23 - 26 nov 2018 in Malaga. Enn 2-daags ticket gekocht voor de Hop-on-Hop-off bus en daarbij de beschreven rondwandeling door Malaga gebruikt. Prima!

Maria21 april 2018

8 dagen verbleven in Malaga en dankzij de informatie was alles heel makkelijk te organiseren. Nuttige tips en de wandelingen waren zeer gedetailleerd uitgelegd.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info