Costa Tropical: tal van bezienswaardigheden

Bezoek het strand, de steden en de grotten aan de Costa Tropical

De Costa Tropical in de regio Granada bestaat uit pittoreske dorpen en mooie stranden tussen de Costa del Sol en de Costa de Almeria. Deze kuststreek dankt haar naam aan het feit dat hier tal van tropische vruchten gekweekt worden, zoals de mango, avocado, banaan en papaja. Alle witte dorpjes en andere leuke plaatsen in de Axarquiastreek zijn met elkaar verbonden door een autoroute. Het staat je vrij deze circa 60 km lange 'Ruta del Sol y del Vino' ('Route van zon en wijn') te volgen vanaf Competa. Maar je kan ook rechtstreeks naar de witte dorpen rijden tijdens je vakantie Andalusië. Wij raden je aan om voor je reis langs de Costa Tropical een goed gedetailleerde kaart mee te nemen met alle bezienswaardigheden in de streek. Lees meer

Op verkenning aan de Costa Tropical zal je meermaals verrassend doen opkijken. 
 • Rondreizen Andalusië 8 dagen fly & drive ##prijs##

  Rondreizen Andalusië 8 dagen fly & drive

  We brengen je opnieuw naar de mooiste plekjes van Andalusië, inclusief een uitgebreid roadbook. Telkens verblijf je op meerdere locaties. Rondreizen met verschillende thema's en ook beschikbaar als fly & drive.
  va. € 995 - Boek nu
 • Geniet van zon en natuur aan de Costa Tropical
 • Ontdek de wijncultuur van Competa
 • Ga terug in de tijd in Algarrabo
 • Snuif een mix van culturen op in Frigiliana
 • Maak kennis met het veelzijdige Vélez-Malaga
 • Ga de prachtige grotten in van Nerja 
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Competa

Het zicht op Competa is prachtig vanaf de weg. Je bent nu op een hoogte van iets meer dan 600 meter boven de zeespiegel. De huisjes kleven als het ware tegen de helling aan. Alle mooie straatjes vertrekken vanuit het centraal marktplein zodat je moeilijk kan verdwalen.

Competa is bekend voor zijn wijn van de Muscatdruif. In het centrum is een wijnmuseum met bijhorende shop. Op 15 augustus is er hier ook een wijnfeest, 'Noche del Vino'. Half augustus was immers de periode waarop de wijnboeren de bergen in trokken om te oogsten. Voor hun vertrek namen ze deel aan het feest want ze kwamen pas terug in oktober. Dit Moorse dorpje heeft een mooie parochiekerk uit de 16e eeuw en is een echte bezienswaardigheid tijdens je vakantie Andalusië. 

Algarrobo

Algarrobo is opgesplitst in een kustplaats (Algarrobo Costa) en het binnenland (Pueblo), zo'n 3 kilometer van de kust. Algarrobo Pueblo is een voormalig Moors dorpje aan de Costa Tropical met witte huizen. De rivier Rio Algarrobo kronkelt door het dorpje, dat over een kerkje uit de 17e eeuw beschikt. Deze plaats zou reeds bewoond geweest zijn in de bronstijd. Feit is dat hier Romeinse overblijfselen zijn opgegraven. De bewoning is dus zeker 2000 jaar oud en een echte bezienswaardigheid.

Frigiliana

Als je de 'Ruta del Sol y del Vino' volgt, kom je via Nerja ook in Frigiliana. Dit dorpje aan de Costa Tropical heeft circa 3.000 inwoners en zou verkozen geweest zijn tot het mooiste witte dorp van Spanje. Laat je echter niet verrassen, meerdere dorpen en steden pronken met die titel. Toegegeven Frigiliana is wel één van de mooiste witte dorpen in de regio Costa Tropical.

In Frigiliana moet je naar het oude gedeelte. De oude stad is deels Moors en deels middeleeuws. Dit plaatsje is bekend voor zijn mix aan godsdiensten: moslims, christenen en joden. Er was zelfs een jaarlijks terugkerend feest in september waarbij ze elkaars cultuur en gastronomie in de kijker plaatsten. De smalle straatjes brengen je naar de 16e eeuwse kerk. Ook In Frigiliana gaat de bewoning terug tot voor onze jaartelling.

Vélez-Málaga

De hoofdplaats van de regio Costa Tropical is Vélez-Málaga. Er zijn charmante witte straatjes, maar toch is het eerder een grootstad met meer dan 70.000 inwoners. De stad is vooral bekend om wijn en olijfolie. Al deze producten werden aangevoerd via de rivier Vélez. Maar het was vooral een Moorse stad gedurende 800 jaar en daar zijn nu nog wat overblijfselen van te zien.

Vélez-Málaga was een voorpost ter verdediging van Malaga. Daar hoort uiteraard een fort bij, waarvan nu alleen nog de verdedigingstoren is overgebleven. Deze toren ligt in het stadsdeel San Sebastian, waar het paleis van de markies van Beniel een andere bezienswaardigheid is. Het is nu in gebruik voor de stadsdiensten. Vélez-Málaga bezit verder nog heel wat kerken en kloosters.

De kustlijn en grotten van Nerja

Een uitstapje naar de Costa Tropical met een bezoek aan de grotten van Nerja is best de moeite. Maar Nerja is ook een mooie badplaats. Een tip: neem iets warms mee als je de grotten in de namiddag gaat bezoeken.

De typische kust van de Costa Tropical met rotsen en inhammen is ook voorzien van stranden. Nerja is uitgebouwd tot een toeristencentrum met alle voorzieningen en een uitgaansleven. De witte huizen stralen duidelijk een Moorse sfeer uit. In de nabijheid liggen de bekende grotten van Nerja. Het zijn vooral de meer dan 20.000 jaar oude wandschilderingen die je aandacht zullen trekken. Ook de enorme grote zalen met de obligate druiprotsen zijn opvallend. De moeite waard dus voor een bezoekje tijdens je vakantie Andalusië aan de Costa Tropical.

Reviews en beoordelingen Costa Tropical

Heb je zelf tips of opmerkingen over Costa Tropical: tal van bezienswaardigheden? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info