Châlons-en-Champagne: Circusschool

Een multifunctioneel circus uit de 19e eeuw dat nog steeds circusvoorstellingen geeft

Vanaf 1850 werd Le Cirque Châlonnais zeer populair dankzij het volkse karakter. In onze gratis reisgids Champagne verneem je heel wat over deze bezienswaardigheid. Een circusvoorstelling verliep toen ongeveer net zoals nu: acrobaten, clowns en dieren (alleen paarden). De reden dat een circus rond is, heeft te maken met de acrobatennummers met paarden, die moeten immers rondjes lopen. Een circustent bestond toen nog niet, daarom werden er speciale gebouwen voor neergezet. Lees meer

Een bezoekje aan dit circus is voor heel de familie een leuke uitstap.
  • Bezoek Le Cirque Châlonnais
  • Nog steeds zijn er voorstellingen
  • Lees over de circusschool van Châlons 
  • Renovatie behield de 19de eeuwse sfeer 
  • Download de gratis reisgids Champagne
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De volledige reisgids gratis bij reservatie van een weekendje.

Het circus van Châlons kwam er pas vrij laat, namelijk in 1899 toen Reims en Troyes er al lang een hadden. Het circusgebouw had meerdere functies. Zo was het bijvoorbeeld ook een concerthal en na de Eerste Wereldoorlog werd het als bioscoopzaal gebruikt. Later, na de Tweede Wereldoorlog, werd het verhuurd aan sportverenigingen.

Tot in de jaren '80 het idee ontstond om hier een circusschool op te richten, op initiatief van het Ministerie van Cultuur. Jaarlijks studeren er zo'n twintig studenten af na een drie jaar durende opleiding tot circusartiest.

Het gebouw kreeg na een grondige renovatie in 2010 een moderne uitrusting, alhoewel de 19e eeuwse sfeer goed bewaard is gebleven. Regelmatig zijn er voorstellingen waarbij er plaats is voor 800 toeschouwers, dat is de helft van vroeger. Kortom, een perfect uitje voor de hele familie.

Reviews en beoordelingen Circus in Châlons

Heb je zelf tips of opmerkingen over Châlons-en-Champagne: Circusschool? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info