Châlons-en-Champagne: de kathedraal van Saint-Etienne

Een kerk met een bewogen geschiedenis.

De kathedraal Saint-Etienne in Châlons-en-Champagne heeft nogal een bewogen geschiedenis achter de rug van branden, renovaties en tot nagenoeg een volledige heropbouw. In onze reisgids Vakantie Troyes kun je alles lezen over de geschiedenis van deze prachtige kerk. De oorspronkelijke kerk stamde uit de 12e eeuw en was in Romaanse stijl gebouwd. Vandaag de dag is echter alleen de crypte nog over van de originele kerk. Het is een bezienswaardigheid in Troyes die een bezoek waard is.  Lees meer

Een bezoek die je niet snel zal vergeten voor de schitterende glas-in-lood ramen.
 • Hostellerie du Mont Aimé***(*) inclusief 2x diner en extra's

  Champagne 3 of 4 dagen gastronomisch

  Hostellerie du Mont Aimé ***(*) ligt tussen de champagnevelden van de Côte des Blancs. Talrijke champagnekelders in de onmiddellijke omgeving. Inclusief 1x 4-gangendiner, 1x gastronomisch 5-gangendiner, bezoek champagnekelder, 1 fl. champagne.

  va.€ 275 - Boek nu
 • Bezoek de kathedraal Saint-Etienne
 • Lees over de bewogen geschiedenis
 • Bewonder de prachtige glas-in-lood ramen 
 • Ga zeker de schatkamer in 
 • Download de gratis reisgids Champagne
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De volledige reisgids gratis bij reservatie van een weekendje.

Het huidige aspect van de kathedraal is onveranderd gebleven sinds de 17e eeuw. De kerk werd toen grondig gerenoveerd na een blikseminslag en de Franse Revolutie. Het is een wonder dat de twee wereldoorlogen toentertijd geen schade hebben toegebracht aan de kathedraal van Châlons-en-Champagne.

In 2009 werden de laatste restauratiewerken afgerond en is sindsdien niet meer aangepast. De kathedraal is rijk aan glas-in-lood ramen waarvan sommigen zelfs teruggaan tot de 13e eeuw en in de schatkamer van de kathedraal kun je zelfs glas-in-lood ramen zien die dateren uit 1100. De meest recente ramen werden in 1938 geplaatst en zijn te zien in het midden van de kathedraal (dwarsschip). In de schatkamer zijn ook nog een heleboel originele voorwerpen van heiligen te zien. Kortom, je zult je hier niet snel vervelen!

Reviews en beoordelingen Kathedraal Saint-Etienne

Heb je zelf tips of opmerkingen over Châlons-en-Champagne: de kathedraal van Saint-Etienne? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info