Châlons-en-Champagne: monumentale stadspoort

Van stadspoort tot triomfboog.

Wellicht ben je er langs gereden met de auto, de stadspoort van Sainte-Croix in Châlons-en-Champagne. In onze reisgids Champagne kun je er meer over lezen. De poort ligt op wandelafstand van de Prefectuur en is zeker de moeite waard om te bekijken tijdens je vakantie Champagne. Lees meer

Wandel langs deze indrukwekkende triomfboog en laat je verrassen door haar schoonheid.
 • Hostellerie du Mont Aimé***(*) inclusief 2x diner en extra's

  Champagne 3 of 4 dagen gastronomisch

  Hostellerie du Mont Aimé ***(*) ligt tussen de champagnevelden van de Côte des Blancs. Talrijke champagnekelders in de onmiddellijke omgeving. Inclusief 1x 4-gangendiner, 1x gastronomisch 5-gangendiner, bezoek champagnekelder, 1 fl. champagne.

  va.€ 275 - Boek nu
 • Bezoek de monumentale stadspoort van Sainte-Croix
 • Leer meer over de geschiedenis van deze stadspoort
 • Bekijk de beeldhouwwerken op de triomfboog
 • Nooit voltooid en toch zeker de moeite waard
 • Download de gratis reisgids Champagne
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De volledige reisgids gratis bij reservatie van een weekendje.

De triomfboog werd gebouwd in 1770 op de plaats waar de vroegere en vervallen stadspoort stond die dezelfde naam droeg. Later transformeerde dit stadsdeel tot een welvarende wijk en daar hoorde natuurlijk een bijzonder monument bij. 

De triomfboog was niet alleen symbolisch belangrijk, maar fungeerde ook als stadspoort. De boog had houten poorten die 's nachts de stad afsloten. Ter versiering werden er beeldhouwwerken aangebracht op de boog, maar slechts aan één zijde. De poort moest klaar zijn voor het bezoek van de toekomstige koningin van Frankrijk: Marie-Antoinette die later zou huwen met Louis XVI.

Na haar vertrek uit de stad werd de poort echter nooit verder afgewerkt. Alhoewel er diverse pogingen en intenties zijn geweest om de poort verder af te werken, koos men er tijdens de laatste restauratie in 2001 voor om de beeldhouwwerken niet te voltooien. Desondanks is de boog een erg indrukwekkend bouwwerk en zeker een aanrader.

Reviews en beoordelingen Stadspoort St.Croix

Heb je zelf tips of opmerkingen over Châlons-en-Champagne: monumentale stadspoort? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info