Château Condé-en-Brie

Een kasteel met een eeuwenoude geschiedenis.

De geschiedenis van het kasteel van Château Condé-en-Brie gaat helemaal terug tot de 12de eeuw, zo lees je in onze reisgids. Zoals wel vaker het geval, werd ook dit kasteel meermaals beschadigd, verbouwd en gerestaureerd. Wat je te zien krijgt van de binnenkant van het kasteel is grotendeels afkomstig uit de 17e en 18e eeuw. Het kasteel werd in die tijd onderhouden door zeer belangrijke families zoals de Savoie's, de Condé's en zelfs door de beroemde kardinaal de Richelieu. Het kasteel is een absolute bezienswaardigheid tijdens je vakantie Champagne. Lees meer

Maak een wandeling door de fraaie kasteeltuinen en geniet van de prachtige uitzichten.
  • Hostellerie du Mont Aimé***(*) inclusief 2x diner en extra's-18%

    Champagne 3 of 4 dagen gastronomisch

    Hostellerie du Mont Aimé ***(*) ligt tussen de champagnevelden van de Côte des Blancs. Talrijke champagnekelders in de onmiddellijke omgeving. Inclusief 1x 4-gangendiner, 1x gastronomisch 5-gangendiner, bezoek champagnekelder, 1 fl. champagne.

    va.€ 275 - Boek nu
  • Bezoek het Château Condé-en-Brie
  • Doe een rondleiding en bewonder het prachtige interieur van het kasteel
  • Wandel door de kasteeltuin
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De volledige reisgids gratis bij reservatie van een weekendje.

Je krijgt maar een beperkt aantal zalen te zien tijdens een rondleiding door het kasteel, maar ze zijn allemaal ongelooflijk prachtig ingericht en gedecoreerd. Het kasteel wordt nog steeds bewoond door de afstammelingen van de oorspronkelijke bewoners, de prinsen van Condé.

Het Château de Condé is alleen in de namiddag geopend, raadpleeg hun website voor de openingstijden. Je kan er een rondleiding maken met een iPod in het Nederlands, Voorafgaand krijg je een film over de geschiedenis van het kasteel te zien (wij vonden de films wat saai en langdradig). Het wordt  wel dusdanig verteld dat de kinderen het wel heel boeiend zullen vinden. De entreeprijs ligt vrij hoog, maar voor kunstliefhebbers en kasteelbewonderaars is het zeker de moeite waard om het kasteel te bezoeken. Het kasteel is omgeven door een Engelse tuin, met weinig franjes, waar je een kleine wandeling kunt maken.

Kijk voor meer informatie op de website: www.chateaudeconde.com

Reviews en beoordelingen Château Condé-en-Brie

Heb je zelf tips of opmerkingen over Château Condé-en-Brie? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info