Château-Thierry: de overblijfselen van een kasteel

Wandel langs de vestingmuur van het kasteel en leer meer over de geboorteplaats van Jean de la Fontaine.

Maak tijdens je vakantie Champagne kennis met Château-Thierry. Bij aankomst in het dorp volg je de borden naar het centrum van Château-Thierry en parkeer op het plein voor het stadhuis. Dit plein is het hart van Château-Thierry, met achter het stadhuis de overblijfselen van het middeleeuws kasteel. Lees meer

Het kasteel van Château-Thierry is sinds 1932 een beschermd historisch monument. 
 • Hostellerie du Mont Aimé***(*) inclusief 2x diner en extra's-18%

  Champagne 3 of 4 dagen gastronomisch

  Hostellerie du Mont Aimé ***(*) ligt tussen de champagnevelden van de Côte des Blancs. Talrijke champagnekelders in de onmiddellijke omgeving. Inclusief 1x 4-gangendiner, 1x gastronomisch 5-gangendiner, bezoek champagnekelder, 1 fl. champagne.

  va.€ 275 - Boek nu
 • Ontdek het mooie centrum van Château-Thierry
 • Bezoek de overblijfselen van het kasteel
 • Loop langs de historische vestingmuur
 • Leer meer over de Franse dichter Jean de la Fontaine
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De volledige reisgids gratis bij reservatie van een weekendje.

Neem vanaf het plein de rue du château (als je met je rug naar het stadhuis toe staat in de linkerhoek) en ga te voet naar waar zich de ingang van het kasteel bevindt. Onderweg zul je een groot gebouw opmerken: het voormalige Hôtel-Dieu Château-Thierry (ziekenhuis). En boven bij het kasteel is er een spektakel met roofvogels te zien.

Kijk voor meer info hierover op www.aigles-chateau-thierry.com

Wandel via de poort (Porte Saint-Pierre) het kasteel van Château Thierry binnen en loop tot het einde door voor een prachtig uitzicht. Onderweg kun je ook al deels van dit indrukwekkende uitzicht genieten. Als je hierna even terugloopt kun je via een smal trapje afdalen tot een lager deel van het kasteel naar de vestingmuur, vanuit waar je weer op de straat uitkomt. Het kasteel werd gebouwd in de 13e en 14e eeuw, maar werd tijdens de Franse Revolutie nagenoeg volledig verwoest op één toren na. Als je een beeld wil hebben van hoe het er in zijn glorietijd uitzag kan je het beste de trappen naar beneden nemen, hier is nog een een deel van het originele kasteel te zien.

De dichter Jean de la Fontaine werd geboren in Château-Thierry. In zijn geboortehuis is er een museum ingericht over de beroemde 17e-eeuwse Franse schrijver en dichter. Het ligt in de meest rechtse straat wanneer je terug op het plein bent. Voor wie de naam van Jean de la Fontaine niets zegt zal er misschien wel een belletje rinkelen als je weet dat hij het fabeltje 'de krekel en de mier' schreef.

Kijk voor meer informatie op de website: www.musee-jean-de-la-fontaine.fr

Reviews en beoordelingen Château-Thierry

Heb je zelf tips of opmerkingen over Château-Thierry: de overblijfselen van een kasteel? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info