Dormans: Memorial Eerste Wereldoorlog

Een herdenkingsplaats voor de slachtoffers van twee grote veldslagen uit de Eerste Wereldoorlog

Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd er in de regio van Dormans hevige slag geleverd, zo kun je in de gratis reisgids lezen. De slachtoffers van twee grote veldslagen (Les Deux Batailles de la Marne) worden herdacht met een monument dat op een heuveltop staat die meer dan 50 meter boven de vallei van de Marne uitsteekt. Lees meer

Breng een bezoek aan het Memorial van Dormans ter ere van de vele slachtoffers 
 • Hostellerie du Mont Aimé***(*) inclusief 2x diner en extra's-18%

  Champagne 3 of 4 dagen gastronomisch

  Hostellerie du Mont Aimé ***(*) ligt tussen de champagnevelden van de Côte des Blancs. Talrijke champagnekelders in de onmiddellijke omgeving. Inclusief 1x 4-gangendiner, 1x gastronomisch 5-gangendiner, bezoek champagnekelder, 1 fl. champagne.

  va.€ 275 - Boek nu
 • In Dormans werd oorlogsgeschiedenis geschreven
 • Breng een bezoek aan het Memorial
 • Bezoek er de crypte
 • Herdenk de slachtoffers in het Ossuarium
 • Maak een wandeling in het park rondom
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De volledige reisgids gratis bij reservatie van een weekendje.

Deze plaats was vroeger van groot strategisch belang  tijdens die hevige veldslagen en werd persoonlijk door Maréchal Foch uitgekozen om het Memorial te laten bouwen (1921-1931).  

De bouw van het Memorial werd volledig gefinancierd door giften. De belangrijkste donateurs mochten de namen van hun geliefde slachtoffer op de muren laten vermelden in de onderste kapel (crypte). Verder zijn er ook scholen die financieel een steentje hebben bijgedragen. Het Memorial is een echte bezienswaardigheid tijdens je vakantie Champagne.

Het Memorial van Dormans bestaat uit een crypte (onderste kapel), een bovenste kapel en bovenaan het Ossuarium (het kleine gebouwtje aan uiteinde van de gaanderij). In de bovenste kapel is er een informatiecentrum en een klein museum gevestigd met informatie over de slag aan de Marne tijdens de Eerste Wereldoorlog. In het Ossuarium staan 130 kisten met daarin de beenderen van naar schatting 1500 soldaten die hier sneuvelden. Slechts 11 daarvan konden worden geïdentificeerd en hun namen staan op de muur vermeld.

Het kasteeltje en Memorial van Dormans liggen in een park van 26 hectaren, waar je ook met je auto mag inrijden. De parking bevindt zich op einde bij het Memorial. In het kasteeltje is de toeristische dienst gevestigd en daar kun je een plattegrond krijgen voor een wandeling in het park. Het Memorial is op zondag in de voor- en namiddag geopend en op andere dagen alleen in de namiddag. Het is gesloten op maandag. 

Reviews en beoordelingen Memorial Dormans

Heb je zelf tips of opmerkingen over Dormans: herdenkingsplaats Eerste Wereldoorlog? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info