Orbais l'Abbaye: Romaanse abdijkerk

Een abdijkerk met een geschiedenis van verwoesting en heropbouw

De Romaanse abdijkerk van Orbais l’Abbaye geldt als een van de belangrijkste abdijkerken van de Champagne. In onze reisgids vakantie Champagne kun je alles lezen over de geschiedenis van dit bouwwerk. Het huidige gebouw is dringend aan restauratie toe, desondanks blijft het heel bijzonder om te zien. De bouw van deze abdijkerk begon in 1167 en er werd verwacht dat de kerk na ongeveer 100 jaar voltooid zou zijn, dit was erg snel voor die tijd.  Lees meer

Zelfs alleen de koorstoelen zijn al de moeite waard om hier eens binnen te stappen.
  • Hostellerie du Mont Aimé***(*) inclusief 2x diner en extra's-18%

    Champagne 3 of 4 dagen gastronomisch

    Hostellerie du Mont Aimé ***(*) ligt tussen de champagnevelden van de Côte des Blancs. Talrijke champagnekelders in de onmiddellijke omgeving. Inclusief 1x 4-gangendiner, 1x gastronomisch 5-gangendiner, bezoek champagnekelder, 1 fl. champagne.

    va.€ 275 - Boek nu
  • Bezoek één van de oudste abdijkerken uit de Champagne
  • Lees over de geschiedenis van de abdijkerk van Orbais l'Abbaye
  • Bewonder de mooie versierde armleuningen van de koorstoelen
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De volledige reisgids gratis bij reservatie van een weekendje.

De abdijkerk van Orbais L'Abbaye was een prestigieus gebouw dat ernstig werd beschadigd tijdens de Honderdjarige Oorlog gedurende de 15e eeuw en later opnieuw door de Calvinisten in de 16e eeuw. Van hetgeen dat toen nog overeind stond werd heel weinig heropgebouwd en absoluut niet onderhouden.

Het was zo erg dat de bevolking de vier overgebleven monniken buiten zette in 1791. In 1804 was men genoodzaakt om het hoofdgebouw van de abdij en de ingang van de abdijkerk met de grond gelijk te maken. Wat nu nog rest blijft niettemin een zeer belangrijke Romaanse abdijkerk.

In de kerk liggen er soms Nederlandstalige folders met info over de kunstschatten in de kerk. Vergeet vooral niet om de koorstoelen van dichtbij te gaan bekijken. De armleuningen hebben namelijk allemaal leuke figuurtjes die het leven in de abdij voorstellen.

Reviews en beoordelingen Orbais l'Abbaye

Heb je zelf tips of opmerkingen over Orbais l'Abbaye: Romaanse abdijkerk? Plaats je beoordeling

Janssens4 november 2016

We plannen een weekendje naar de Champagne streek. In de reisgids champagne vonden we veel culturele tips. Een ervan is een bezoek aan Orbais l'Abbaye. Naast het champagne proeven staat dit dus zeker op ons programma!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info