Troyes: talloze musea

Van werktuigen en cartoons, tot kunst en breigoed

In onze gratis reisgids is uitgebreide informatie te vinden over een aantal interessante musea in Troyes en andere leuke bezienswaardigheden. Het zijn er zoveel dat het moeilijk is om alle bezienswaardigheden tijdens je vakantie Troyes in een keer aan te doen. Lees meer

Bezoek een van de vele musea en kom meer te weten over de (kunst)geschiedenis van Troyes.
 • Golden Tulip Troyes **** inclusief ontbijtbuffet

  Troyes 4 dagen in hotel 4* incl. ontbijtbuffet

  Golden Tulip Troyes **** ligt op slechts 7 km van Troyes en leent zich uitstekend voor een verkenning van de hoofdstad van de Champagnestreek. Inclusief ontbijtbuffet, gratis gebruik van fietsen en afgesloten parking.

  va.€ 119 - Boek nu
 • Bezoek een van de vele musea in Troyes
 • Maison de l'Outil toont 10 000 werktuigen van vroeger 
 • Meer dan 4000 cartoons in Musée di Marco
 • Bezoek zeker het Musée d' Art Moderne
 • Kunst en breigoedcultuur  in Hôtel de Vauluisant  
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Hôtel de Mauroy – Maison de l’Outil 

De volledige naam van dit museum en kenniscentrum is nogal moeilijk te vertalen en zou zoiets zijn als ‘Huis van de oude werktuigen en de arbeidersgedachte’. Het museum is gehuisvest in een groot herenhuis dat dateert uit de 16e eeuw. Dit herenhuis behoorde ooit toe aan Jean de Mauroy, vandaar de naam ‘Hôtel de Mauroy’.

Het gebouw werd in 1969 aan de Compagnons du Devoir geschonken, die het volledig restaureerden. Er zijn wel 10.000 werktuigen uit de 17e en 18e eeuw tentoongesteld en daarnaast is er nog een bibliotheek met meer dan 35.000 boeken arbeidersliteratuur.

Kijk voor meer info op de website: www.maison-de-l-outil.com

Musée di Marco en Musée Saint-Loup

Als je van cartoons houdt, moet je zeker het Musée di Marco in Troyes bezoeken, daar zijn er zo’n 4000 cartoons tentoongesteld van de bekende Franse cartoonist Angelo di Marco. En voor een dagje uit met de hele familie is er Musée Saint-Loup, dit museum omvat drie afdelingen: een museum voor Schone Kunsten, een Natuurhistorisch museum en een museum voor archeologie.

Musée d’Art Moderne

Het Musée d'Art Moderne is het topmuseum in Troyes. Het bezit een collectie van meer dan 2000 kunstwerken uit de periode eind 19e eeuw tot 1960 en er zijn zowel schilderijen als beeldhouwwerken te zien. Het museum kwam tot stand door een schenking in de vorige eeuw en is ondergebracht in het voormalig bisschoppelijk paleis. Enkele bekende namen die er tentoongesteld zijn: Degas, Matisse en Picasso.

Hôtel de Vauluisant

Dit herenhuis uit de 16e eeuw is ingericht als museum. Er zijn twee afdelingen: het museum van kunst uit Troyes en een museum van het breigoed (bonneterie). Troyes nam in het begin van de vorige eeuw ongeveer de helft van de nationale productie van breigoed (voornamelijk kousen en mutsen) voor zijn rekening, maar in de jaren ’50 ging deze industrie teloor, precies 200 jaar na de uitvinding van de breimachine.

Reviews en beoordelingen Musea in Troyes

Heb je zelf tips of opmerkingen over Troyes: talloze musea? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info