Andere bezienswaardigheden Troyes

Van vakwerkhuizen tot apotheekmuseum en stadhuis e.a.

In Troyes valt zoveel te zien dat we bijvoorbeeld de kerken en de musea op aparte pagina's moesten onderbrengen. Neem dus gerust de tijd om uitgebreid deze stad te verkennen tijdens je vakantie Champagne. Lees meer

Breng een bezoek aan een van de prachtige oude gebouwen van Troyes. 
 • Golden Tulip Troyes **** inclusief ontbijtbuffet

  Troyes 4 dagen in hotel 4* incl. ontbijtbuffet

  Golden Tulip Troyes **** ligt op slechts 7 km van Troyes en leent zich uitstekend voor een verkenning van de hoofdstad van de Champagnestreek. Inclusief ontbijtbuffet, gratis gebruik van fietsen en afgesloten parking.

  va.€ 119 - Boek nu
 • Neem je tijd voor de fraaie oude gebouwen te zien
 • Spot de leuze op het Hôtel de Ville
 • Ontdek het apotheekmuseum
 • Bewonder het Hôtel Juvénal-des-Ursins 
 • Download de gratis reisgids Aube en Champagne
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Hôtel de Ville

De gevel van dit gebouw is in de stijl van Louis XIII gebouwd, maar de opdracht tot de bouw van dit stadhuis werd gegeven door zijn voorganger. De bouwwerken zijn gestart in 1482 maar werden pas in 1672 beëindigd. De voorgevel is al die tijd ongewijzigd gebleven. Je kun het motto van de Franse Revolutie bovenaan de gevel zien prijken: ‘Liberté, Egalité, Fraternité ou la Mort’ (vrijheid, gelijkheid, broederlijkheid of de dood). 

Hôtel-Dieu-le-Comte

Het Godshuis (hospitaal) werd gebouwd in de 12e eeuw, maar pas een eeuw later in gebruik genomen. In de 18e eeuw vond er een verbouwing plaats om het gebouw uit te breiden. En in 1957 werd het hospitaal in een nieuw gebouw ondergebracht. Gehandicapten bleven hier echter nog wel tot 1988. Hierna is het gebouw gerestaureerd door het departement van Troyes en is de oude apotheek als museum ingericht. De rest werd aan de universiteit toevertrouwd. Het is mogelijk om Hôtel-Dieu te bezoeken en daarbij is vooral het apotheekmuseum uit de 18e eeuw de moeite waard.

Hôtel Juvénal-des-Ursins

Dit herenhuis in renaissancestijl was van een textielfamilie, de Juvénal’s. De familie had banden in zowel het rechterlijk als kerkelijk bestuur. Zo was Jean Juvénal bijvoorbeeld aartsbisschop in Reims en was hij de drijfveer achter de herziening van het proces van Jeanne d’Arc. Het gebouw dateert van na de brand in 1524, daardoor merk je meteen dat dit een rijke familie was. De rijken herbouwden hun vernielde huizen namelijk volledig in steen terwijl de armere handelaars in Troyes vakwerkhuizen bouwden.

Maison du Boulanger

In vergelijking met de andere vakwerkhuizen is dit gebouw niet zo heel spectaculair, maar toch heeft de restauratie van dit gebouw het aanzien van de stad ingrijpend veranderd. Tot voor de jaren ’60 was er maar weinig interesse voor de in verval geraakte vakwerkhuizen. Echter toen het Maison du Boulanger werd gerestaureerd beseften de inwoners pas de waarde van hun cultureel erfgoed en begonnen meteen de handen uit de mouwen te steken. Het Maison du Boulanger is momenteel een cultureel centrum waar tijdelijke tentoonstellingen en optredens plaatsvinden.

Reviews en beoordelingen Andere

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezienswaardigheden Troyes? Plaats je beoordeling

Marina BOVYN5 november 2018

Goede reisgids met mooie routes !

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info