Het Sint-Pietersplein in Rome

Het wereldberoemde plein met de vorm van een sleutelgat

Het Sint-Pietersplein werd in de 17e eeuw ontworpen door niemand minder dan Lorenzo Bernini en is een prachtige bezienswaardigheden tijdens je citytrip Rome. Vanuit de lucht gezien heeft het plein de vorm van een groot sleutelgat met twee halfronde zuilengangen, die elk bestaan uit vier rijen Dorische zuilen. Lees meer

Verplaats je in de gedachten van Bernini en ontrafel verborgen boodschappen.
  • Wandel over het beroemdste plein ter wereld
  • Bewonder de zuilengaanderij, de fonteinen
  • Bemerk de woonvertrekken van de paus
  • Welk effect beoogde Lorenzo Bernini ?
  • Tips en praktische info voor audiëntie
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5

Bernini heeft dit effect opzettelijk ontworpen en beschreef de zuilengangen als vertegenwoordigers van ‘de moederlijke armen van de kerk’. Wat naast de pauselijke paleizen op het plein opvalt is de Egyptische obelisk. Door de ontelbare zuilen zul je de fonteinen niet snel zien. Als je met je gezicht naar de basiliek staat dan zijn de pauselijke woonvertrekken aan de rechterkant. Door de afstand tussen het balkon en het plein is het aan te raden om een verrekijker mee te nemen. 

De paus is ook bisschop van Rome

De winnaar van de pausverkiezing wordt niet alleen paus. Hij is automatisch ook de bisschop van Rome. De bisschopszetel bevindt zich niet in het Vaticaan maar in de Basilica San Giovanni in Laterano. Je vindt de basiliek aan een mooi plein dat dezelfde naam draagt. Als je er toevallig in de buurt bent, stap de kerk dan eens binnen. Je ziet er een baldakijn waaronder alleen de paus de Heilige Mis mag opdragen.

Praktische info audiëntie

Iedere zondag om 12 uur komt de paus even op het balkon om de toegestroomde bezoekers op het Sint-Pietersplein te zegenen. De grote audiëntie, die doorgaans in de Paulus VI-zaal doorgaat, vindt plaats op elke woensdag om 10.30 uur. In de zomermaanden als de paus in zijn buitenverblijf is, gaan de audiënties daar door. De audiëntie is in feite de enige mogelijkheid om de paus van wat dichterbij te kunnen zien. Tickets voor een audiëntie kun je gratis verkrijgen door een brief te schrijven naar de Prefettura della Casa Pontifica, 00120 Vatican City State. Een omschrijving over wat je moet schrijven en een standaardformulier kun je ook downloaden op de website van Vaticaanstad. Het is niet mogelijk om telefonisch of per e-mail te reserveren. Je kunt ook tickets bemachtigen aan de bronzen deur bij de ingang van de basiliek. Dit kan iedere dinsdag van 15.00 tot 19.00 uur of op woensdagochtend zelf van 08.00 tot 10.30 uur eveneens bij de bronzen deur.

Meer informatie over de paus en de werking van de Heilige Stoel: www.vatican.va

Reviews en beoordelingen Sint-Pietersplein

Heb je zelf tips of opmerkingen over Het Sint-Pietersplein in Rome? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info