Ontdek het prachtige Aveiro in Portugal

Bevaar de kanalen, bezoek de vismarkt, bezichtig Museu de Aveiro en meer

Aveiro in Portugal is een prachtige stad die vroeger dienst deed als haven. Deze stad is daarom een mooie bestemming wanneer je van plan bent de regio Beiras te verkennen waar Coïmbra en Serra de Estrela ook deel van uitmaken. In Aveiro kan je de kanalen bevaren, een bezoek brengen aan het Museu de Aveiro en de vismarkt verkennen. Lees meer

Het mooie Aveiro staat bekend als 'het Venetië van Portugal'.
 • Alle promoties Centraal-Portugal 4 tot 9 dagen

  Alle promoties Centraal-Portugal 3 tot 8 dagen

  Laat je verrassen door twee rondreizen als fly&drive (met vlucht en huurwagen) of met eigen wagen. Een 4- of 5-daagse promotie in bijzondere hotels zoals een Quinta. Ook promoties met vele extra's zoals excursies.
  va. € 199 - Boek nu
 • Ontdek het prachtige Aveiro in Portugal
 • Bevaar de kanalen van de stad
 • Bezoek het Museu de Aveiro
 • Verken de vismarkt
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Bevaar de kanalen in Aveiro

Vier eeuwen geleden was Aveiro in Portugal nog een haven, vandaar de structuur van de stad. Een storm uit de verkeerde richting zorgde ervoor dat de toegang naar de zee volkomen dichtgeslibd werd. Hoewel de stad sindsdien niet meer dienst doet als haven, zijn de oorspronkelijke kanalen er nog wel. Deze zijn nu de voornaamste toeristische bezienswaardigheid, samen met de vele bruggetjes. Je kunt deze bevaren met gemotoriseerde bootjes.

Bezoek het Museu de Aveiro

Een andere belangrijke bezienswaardigheid is het Museu de Aveiro, dat ondergebracht is in het vroegere klooster Convento de Jesus. De museumcollectie bevat onder andere schilderijen, beeldhouwwerk, meubilair en zilverwerk. Daarnaast is er ook een interessante kloosterapotheek.

Verken de indrukwekkende vismarkt

In het oude stadscentrum vind je tussen de vele schilderachtige straatjes, monumenten en kerken de vismarkt op de Largo do Praça Peixe. Hier krijg je een beter beeld van de sfeer in Aveiro, maar ook in het gehele land Portugal. Daarnaast kan je hier genieten van heerlijke vis.

Ontdek het natuurreservaat

Vlakbij de stad Aveiro in Portugal is een hele mooie bezienswaardigheid te vinden. Het natuurreservaat Dunas de São Jacinto bestaat namelijk uit een lagune met verschillende zandstranden en duinen. Dit gebied is ontstaan doordat een gedeelte van dit kustgebied overspoeld werd door de oceaan. Sindsdien is Dunas de São Jacinto afgescheiden van de zee en leven hier verschillende dier- en plantensoorten. Tijdens een wandeling door dit gebied zie je dan ook veel eenden, reigers, zeevogels en een prachtige natuur.

Reviews en beoordelingen Aveiro

Heb je zelf tips of opmerkingen over Ontdek het prachtige Aveiro in Portugal? Plaats je beoordeling

jef30 april 2023

dank u wel! zeer nuttig!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info