Dourovallei Portugal bezoeken?

Ontdek eerst het charmante Lamego

Wil je graag een charmant stadje met diverse bezienswaardigheden aandoen in de vallei van de Douro? Trek dan naar Lamego. Veel mensen komen langs hier voor een bezoek aan de “Nossa Senhora dos Rémedios”. Dit is een hoger gelegen kerk, bereikbaar via een monumentale trap met 686 treden, versierd met azulejos. Lees meer

 • Rondreizen Portugal 8 d. fly&drive of eigen wagen

  Rondreizen Portugal 8 tot 12 dagen fly&drive

  Er zijn fly & drive rondreizen waarvan vlucht en huurauto inbegrepen is. Van 8-daagse tot 12-daagse rondreizen die je laten verrassen, genieten en ontdekken. Er zijn verschillende thema's met logies van rurale hotels tot luxe designhotels.
  va. € 499 - Boek nu
 • Trek naar Lamego
 • Prachtige azulejos zijn te bewonderen in de "Capela do Desterro"
 • In Tarouca kan je een champagnemuseum bezoeken
 • Middeleeuwse brug met een toren
 • Pinhao, een zeer mooi wijndorpje
 • Je kijkt uit op de vallei van de Rio Pinhao
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Wie over een wat mindere conditie beschikt kan ook met de auto naar de Nossa Senhora dos Rémedios. Dit gebouw, in overdadige barokstijl, wordt beschouwd als het equivalent uit de Douro-regio van de befaamde “Bom Jesus do Monte” in Braga.

Prachtige azulejos zijn te bewonderen in de “Capela do Desterro”, gebouwd in het midden van de 17de eeuw. Nog een laatste kerkbezoek valt af te leggen: de “Sé”, de plaatselijke kathedraal. Deze bezit een klokkentoren uit de 12de eeuw, maar werd verder in de loop der eeuwen aangepast aan de heersende smaak of mode. Een drietal kilometer buiten de stad staat nog een kerk die een bezoek waard is, de “Capela de Sao Pedro de Balsemao”, waarschijnlijk de oudste kerk van het land. Binnen kan je kennismaken met het oorspronkelijke gebouw dat de Visigoten oprichtten, wellicht in de 7de eeuw. Sommige delen van de kerk kregen in de 17de eeuw een op de barok gericht uitzicht.

Weg van platgelopen paden

In Lamego neem je de N226 in de richting van Tarouca waar je een champagnemuseum kan bezoeken: "Casa do Paço Dalvares". Volg daarna richting Ucanha en je ziet er een middeleeuwse brug met een toren. Vervolgens gaat het richting Salzedas voor een abdij van de Cisterciënzers. Deze abdij werd gesticht in 1168 en werd zeer machtig maar nu blijft daar niet veel meer van over. De abdijkerk en een paar kleine gebouwen van de abdij zijn nog bewaard gebleven. Je kan de abdijkerk vrij bezoeken. De weinige restanten van de abdij kunnen alleen bezocht worden met gids.

Peso da Régua

Het niet zo aantrekkelijke Peso da Régua is belangrijk als je in wijn geïnteresseerd bent. Hier start de “Rota do Vinho do Porto”, de route van de portwijn. Eveneens in deze stad bevinden zich twee belangrijke instituten die de wijnproductie reglementeren: het “Casa de Douro” voor de Douro-wijnen en het Wijninstituut van Porto.

Even tijd voor het mooiste uitzichtspunt van de Dourovallei? Dan moet je vanuit Régua de N313-2 nemen naar ‘Vila Seca the Poiares’ en onderweg kom je langs het uitzichtspunt ‘San Leonardo de Galafura’. Rij daarna terug naar Régua en neem de N222 naar Valença do Douro. Daar steken we de Douro over via de N322. Op de andere oever stoppen we in Pinhao.

Pinhao

Pinhao is een zeer mooi wijndorpje en dat merk je al aan de azulejos in het treinstation. Nog mooier is de weg (N323) die je nu neemt naar Sabrosa: niet gevaarlijk maar wel spectaculair en adembenemend mooi. Je kijkt uit op de vallei van de Rio Pinhao. Voorbij Sabrosa neem je de richting van Villa Real. De wegwijzers naar Mateus zal je al snel opmerken.

Reviews en beoordelingen Dourovallei

Heb je zelf tips of opmerkingen over Dourovallei? Plaats je beoordeling

ERIC WEYMEELS5 mei 2019

Beknopte en nuttige info met mooie beschrijving van te bezoeken plaatsen.

Fons15 september 2018

Reisgids bevat veel nuttige informatie en goeie tips..

Martin Jeunen7 juni 2018

vooral de gps coördinaten die bijgevoegd zijn waren nuttig. Een goede leidraad want er is over de streek niet bijzonder veel lectuur te vinden. Wel erg lange reistijden wegens veel trage wegen.

Lauwers11 januari 2018

Op zich goed maar meer informatie over de weg. Zoals de toegankelijkheid voor een camper wegens de breedte en de steilheid van de weg. Natuurlijk kan die informatie ook in boeken gevonden worden.

Rita en Georges28 juni 2017

De Dourovallei is het paradijs op aarde. Vooral de route tussen Pinhao en Sabrosa is adembenemend mooi.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info