Leiria en Tomar in Portugal bezoeken?

Zie Castelo do Leiria, Convento di Cristo en de steden Batalha en Fatima

Leiria en Tomar in Portugal zijn prachtige steden die zeker een bezoek waard zijn. Ontdek tijdens jouw reis bezienswaardigheden zoals Castelo do Leiria en Convento di Cristo, maar ook andere steden zoals Batalha en Fatima. Op die manier zal je een prachtig gedeelte van Portugal ontdekken en werelderfgoed bewonderen. Lees meer

Ontdek werelderfgoed tijdens jouw reis van Leiria naar Tomar.
 • Alle promoties Centraal-Portugal 4 tot 9 dagen

  Alle promoties Centraal-Portugal 3 tot 8 dagen

  Laat je verrassen door twee rondreizen als fly&drive (met vlucht en huurwagen) of met eigen wagen. Een 4- of 5-daagse promotie in bijzondere hotels zoals een Quinta. Ook promoties met vele extra's zoals excursies.
  va. € 199 - Boek nu
 • Bezoek het indrukwekkende Castelo do Leiria
 • Wandel over het Praça Rodriques Lobo
 • Ontdek Convento do Cristo in Tomar
 • Verken steden als Batalha en Fatima
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Ontdek het prachtige Leiria

De voornaamste bezienswaardigheid van Leiria in Portugal is de burcht Castelo do Leiria. Deze burcht is gebouwd op een heuvel boven de stad, op een plaats waar de Romeinen zich vestigden. De eerste burcht dateert uit het midden van de 12e eeuw, maar werd flink verbouwd in de 16e eeuw. In de kasteeltoren van Castelo do Leiria is nu een museum ondergebracht, het Nùcleo Museologico, dat middeleeuwse wapenuitrustingen tentoonstelt en oog heeft voor de geschiedenis van het kasteel.

Het is gezellig wandelen onder de arcades van de Praça Rodrigues Lobo, het voornaamste plein van de stad. Leiria is een geschikte startplaats om het erfgoed in de omgeving te bewonderen.

Bezoek Batalha

Zeer indrukwekkend is het Mosteiro da Batalha. Dit is een kloostercomplex in Manuelijnse en gotische stijl, dat gebouwd werd in 1385 na de overwinning van koning Joao I op de Castillianen. Vooral de verlichting in de enorme kerk is fascinerend, maar ook de combinatie van steunberen en pinakels is erg bijzonder. Een ander interessant onderdeel van de bezienswaardigheid zijn de Capelas Imperfeitas die gebouwd zijn in opdracht van koning Duarte I, maar nooit volledig afgewerkt. Ook kan je genieten van het vakmanschap van de toenmalige bouwmeesters en vaklieden. Dat UNESCO dit gebouw opnam in haar lijst van Werelderfgoed is dan ook goed te begrijpen.

Bezichtig Fatima

Fatima is veruit het belangrijkste bedevaartsoord van het land Portugal. Ook vele niet-gelovigen kennen het verhaal van de verschijningen in Fatima in 1917 en de bijhorende voorspellingen. Daarnaast raken de bezoekers ook onder de indruk van de oude neoklassieke basiliek, die plaats biedt aan drieduizend mensen. Door de herhaalde bezoeken van paus Johannes Paulus II en de heiligverklaring van de drie herderskinderen aan wie Onze-Lieve-Vrouw verscheen is Fatima nog populairder geworden.

Verken het mooie Tomar

De stad Tomar in Portugal staat op de lijst van het Werelderfgoed met de Convento de Cristo. Dit is een enorm klooster waarvan de bouw werd gestart in 1160 door de Tempeliers. Het bouwen en verbouwen zou nog eeuwenlang doorgaan, ook al ging het klooster over in andere handen. Het meer dan rijkelijke versierde zuidelijke portaal krijgt er veel aandacht, maar ook de rest van het bouwwerk verdient dit. Wanneer je door de rustgevende gotische kloostergangen loopt, maar ook de prachtige terrassen met hun mooie uitzichten of de befaamde en vaak bewonderde Manuelijnse venster bezichtigt, ervaar je de schoonheid van deze bezienswaardigheid.

Reviews en beoordelingen Leiria naar Tomar

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezichtig het mooie Leiria en Tomar in Portugal? Plaats je beoordeling

gaby28 augustus 2016

Had Portugal-centraal-duro gedownload. Zijn juist terug van onze rondreis van Porto naar Lissabon. Hebben goed gebruik gemaakt van de vermelde tips en ook verschillende plaatsen bezocht oa. Lamego waar we pech hadden omdat er verschillende brandhaarden waren, de Nossa Senhora des Rémedios was verborgen in de smoor. Deze streek is zeker een aanrader om door te reizen, Portugal is heel mooi. Als je niet goed tegen de warmte kunt is het aangeraden om dit niet in juli en augustus te doen.

Holderbeke14 januari 2016

Goede gids, vooral de bijgevoegde kaart is nuttig, alleen moeilijk te lezen in die wijze van voorstellen. Voor de rest OK!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info