Parque Nacional Peneda-Gerès bezoeken?

Ontdek prachtige natuur, mooie steden en vele bezienswaardigheden

Een uitstap naar het Nationaal Park in Portugal, Parque Nacional Peneda-Gerès genaamd, is sterk aan te bevelen. Hier vind je vele bergen van graniet, waarvan de hoogste piek de Serra do Gerès is met een hoogte van 1538 meter. Daarnaast ontdek je naast prachtige natuur, ook vele mooie steden en bezienswaardigheden. Lees meer

Ontdek prachtige natuur en vele dier- en plantensoorten in het Nationaal Park.
 • Alle promoties Noord-Portugal 3 tot 9 dagen

  Alle promoties Noord-Portugal 4 tot 8 dagen

  Een ruime keuze met o.m. een rondreis fly&drive, verblijven in half pension, aan zee of in het binnenland. Ook met wellness en bijhorende behandelingen. Laat je verrassen door inbegrepen lokale bezoeken. 
  va. € 349 - Boek nu
 • Wandel door het Parque Nacional Peneda-Gerès
 • Verken onderweg het Ponte de Lima
 • Bezichtig graanschuren bij Soaja
 • Ontdek het kasteel in Lindoso
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Wandel door het prachtige Nationaal Park 

Het mediterrane en het Noord-Europese ecosysteem vloeien in elkaar over in dit Nationaal Park in Portugal, wat voor unieke flora en fauna zorgt. Door de verschillende hoogtes ontdek je diverse soorten eik, heide en gaspeldoorn. Ook verschillende diersoorten, zoals de lokale barossao-runderen,  vossen, reeën, everzwijnen, wilde pony’s en otters kan je hier vinden.

Bezoek onderweg Ponte de Lima

Onderweg naar het Nationaal Park kan je even stoppen in Ponte de Lima, gelegen in de regio van de Vinho Verde. Dit stadje heeft zijn naam te danken aan een brug die door de Romeinen werd gebouwd over de Rio Lima. In de middeleeuwen werd deze brug volledig verbouwd en die is tot op vandaag nog steeds bewaard gebleven. Bedevaarders naar Santiago de Compostela die de zuidelijke route volgen moeten over deze brug. Door de rijke geschiedenis van dit stadje zou Ponte de Lima het de oudste stad van Portugal kunnen zijn. Ponte de Lima is daarnaast vooral een handelscentrum voor wijn. Het centrale plein is zeker de moeite waard om even te bezichtigen en om op een van de vele terrasjes een wijntje te drinken.

Ontdek andere mooie plaatsen

Vanuit Ponte de Lima kan je de N202 of IC28 nemen tot Arcos De Valdevez en van daaruit de N202 tot Soajo. Dit ommetje is niet alleen de moeite waard omwille van het uitzicht, maar ook voor de kleine stenen graanschuren die je in alleen in Soajo en Lindoso zal vinden. Wanneer je de weg vervolgd en op de N203 kiest voor Lindoso kom je in dit mooie dorpje terecht. Hier kan je het kasteel bezoeken, maar je ziet hier ook nog ongeveer 60 granieten huisjes of espigueiros. Keer daarna terug via de N203 naar Ponte de Lima. Je rijdt dan dwars door Ponte da Barca, eveneens een mooi stadje met opnieuw een oude brug, die zowat de belangrijkste bezienswaardigheid is samen met het marktplein.

Reviews en beoordelingen Nationaal Park

Heb je zelf tips of opmerkingen over Geniet in het Nationaal Park in Portugal? Plaats je beoordeling

jean-marie12 oktober 2019

De gids geeft een mooi eerste overzicht voor wie Portugal wil leren kennen. Je moet ergens beginnen... Je vindt er zowel mogelijkheden voor een strandvakantie als wandelen en kultuur. Ik had er graag nog Batalha en Alcobaça aan toegevoegd gezien. Dit zijn werkelijk 2 pareltjes die je absoluut moet gezien hebben. En voor de liefhebbers, het bedevaartsoord ligt er ook in de buurt. Trouwens allemaal niet zo ver van Óbidos, wat te bezoeken is met de bus vanuit Lissabon( opstappen nabij Estádio de Sporting Lisboa, bij Campo Grande), 80km, een uur rijden voor matige prijs, 8Euro of iets daaromtrent. Nergens beter dan in Portugal!!!

ACKERMANS HELENE13 maart 2018

Zeer compleet, zal me zeker zeer nuttig zijn bij mijn toekomende reis.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info