Viana do Castelo in Portugal bezoeken?

Bezoek de kerk Igreja Matriz, Museu Municipal en Casa da Misericordia

Het plaatsje Viana do Castelo in Portugal is een erg geliefde badplaats. Daarnaast staat de stad ook bekend om de mooie vissershaven en het historisch centrum. De kerk Igreja Matriz, het Museu Municipal en Casa da Misericordia zijn voorbeelden van bezienswaardigheden die hier te vinden zijn die zeker een bezoek waard zijn. Lees meer

Als badplaats, vissershaven en historisch centrum werd Viana do Castelo erg populair.

 • Alle promoties Noord-Portugal 3 tot 9 dagen

  Alle promoties Noord-Portugal 4 tot 8 dagen

  Een ruime keuze met o.m. een rondreis fly&drive, verblijven in half pension, aan zee of in het binnenland. Ook met wellness en bijhorende behandelingen. Laat je verrassen door inbegrepen lokale bezoeken. 
  va. € 349 - Boek nu
 • Ontdek het veelzijdige Viana do Castelo
 • Bewonder de kerk Igreja Matriz
 • Bezichtig het Casa da Misericordia
 • Bezoek het Museu Municipal
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Onderweg naar Viana do Castelo in Portugal kom je langs de noordkust van dit land. Deze schilderachtige route kan je volgen langs de kustweg N13 om voor jouw bezoek aan Viana do Castelo nog even te stoppen bij Caminha. De monding van de Rio Minho is hier op zijn breedst, waardoor dit een bekend toeristenstadje is.

Ontdek het veelzijdige Viana do Castelo

Een badplaats, een vissershaven en een historisch centrum hebben voor de populariteit van Viana do Castelo gezorgd. Het is de belangrijkste stad langs de Costa Verde, de kust ten noorden van Porto. Het stadje is gelegen aan de monding van de rivier Rio Lima. Deze ligging heeft ervoor gezorgd dat deze stad is uitgegroeid van een vissershaventje tot een voorname handelsstad.

De bewoners dreven van hieruit vooral handel met Brazilië, maar toen dit land onafhankelijk werd schroefden ze hun activiteiten terug tot een lokale vissershaven. Nu kent de stad nog steeds een bloeiende visnijverheid en mede dankzij de vele toeristische initiatieven is het een levendige en welvarende plaats geworden.

Bezichtig de vele bezienswaardigheden

De rijkdom die hier kwam tussen de 15e en 18e eeuw heeft ook voor talrijke bezienswaardigheden gezorgd. Zo is het Praça da Republica zeker de moeite waard om een keer gezien hebben. Dit plein ligt in het verkeersvrije oude stadscentrum. Naast de vele oude huizen is het vooral het oude hospitaal, Casa da Misericordia, dat de aandacht trekt. Daarnaast ligt de gelijknamige kerk waar je ook azulejos kan bewonderen. Op het plein zie je verder nog een mooie 16e eeuwse fontein en het oude stadhuis Paços do Concelho dat uit dezelfde periode dateert.

De meest bezienswaardige kerk van Viana do Castelo in Portugal is de Igreja Matriz, een voormalige kathedraal uit de 15e eeuw. Deze kerk ligt in de aanliggende straat van het plein Praça da Republica. Aan de andere zijde van het plein vind je de Rua Candido dos Reis met heel mooie gebouwen. Op het einde van die straat zie je het Palacio de Carreira waar nu de stadsdiensten zijn gevestigd.

De metalen brug over de Rio Lima, die je ziet vanaf het oude stadscentrum, werd gebouwd door Gustave Eiffel.

Bezoek het Museu Municipal

Voor een museumbezoek dat zeker de moeite loont moet je in het gemeentelijk museum zijn. Het Museu Municipal ligt driehonderd meter van het plein in de Rua General Luis Rego. Het museum is gehuisvest in een voormalig paleis versierd met mooie azulejos. De kunstwerken worden tentoongesteld in rijk gedecoreerde interieurs. De verzameling die vooral keramiek bevat is afkomstig uit een privé-collectie en zou de grootste zijn van Portugal.

Reviews en beoordelingen Viana do Castelo

Heb je zelf tips of opmerkingen over Ontdek het mooie Viana do Castelo in Portugal? Plaats je beoordeling

Roger Ghys31 december 2023

De gekregen documentatie is super. Voorlopig enkel de zuidkant gedaan en die was ongelovelijk prachtig. Volgend jaar de noordkant,komende van Santiago de Compostela.

WILLIAM LAMBERT31 maart 2017

Leuke reis, goede hotels, niet duur, De busreis van de ene naar de andere stad meer inde ochtend plannen. Dat breekt de dag niet zo. De reis is meestal toch al zo kort

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info