Cádiz, oudste Europese stad met een bijzondere vorm

Ontdek de religieuze rijkdom tijdens je bezoek aan Cádiz

Cádiz gaat er prat op om de oudste stad te zijn van Europa. Daarvoor zouden voldoende bewijzen zijn dat in 1100 v.C. al sprake was van een havenstad aan de Atlantische Oceaan op deze plek. Meer erover verneem je in het Museo de Cádiz. Er staan veel mooie gebouwen in de stad, netjes verdeeld over verschillende wijken. Pronkstuk is de kathedraal met de koepel in bladgoud. Vanop de Torre Tavira krijg je het mooiste uitzicht op de stad en de omringende zee.  Lees meer  

Klim op de Torre Tavira voor een prachtig zicht op de a-typische landengte van Cádiz.
 • Alle promoties Andalusië van 3 tot 15 dagen

  Alle promoties Andalusië van 3 tot 15 dagen

  Ontdek onze arrangementen promoties Andalusië met vele extra's inclusief zoals een 3-daagse met de bekende wandelroute Caminito del Rey. Zowel actief, cultureel of om te culinair te genieten.
  va. € 109 - Boek nu
 • Bezoek Cádiz, de oudste stad van Europa
 • Geef jezelf de tijd om de stad te ontdekken
 • Ga voor het mooiste uitzicht vanop de Torre Tavira
 • Veel kerken te bezichtigen met o.a. imposante kathedraal 
 • Je ziet een mengeling van bouwstijlen: barok, renaissance, neoklassiek)
 • Genieten van het groen in de parken, van het blauw van de oceaan 
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Gratis bij reservatie van een vakantie of citytrip.

Vier wijken, elk hun eigenheid

Santa Maria is ontstaan eind 15de eeuw. Hier vind je nog de statige huizen uit de bloeiperiode van de barok. De Iglesia Santa Maria heeft mooie azulejo's op de toren en bezit een barok altaarstuk dat schittert in het interieur. El Pópulo is de oudste wijk, vroeger volledig ommuurd. Hier vind je de kathedraal, een der grootste in Spanje en opvallend met de gouden koepel. Mooie pleinen liggen in de wijk Mentidero en je hebt er fraai religieus erfgoed met de kapel Oratorio de la Santa Cueva en het paleis Oratorio de San Felipe Neri met enkele prachtig versierde kapellen.

Andere bezienswaardigheden

Wat je niet mag missen is het Museo Catedralicio met onschatbare kerkschatten uit de kathedraal. Het Hospital de Mujeres is een pracht van een barokgebouw. Wil je het mooiste uitzicht op de stad en de oceaan, dan moet je de Torre Tavira beklimmen. Al heb je wat geduld nodig want het aantal bezoekers dat per keer naar boven mag, is beperkt. Het mooiste groen vind je in de parken aan de noordzijde, het Parque Genoves en Jardines de Alameda Apodaca. Een wandeling langs de kades brengt je tot bij de haven. Vroeger was hier veel handelstrafiek, nu nog een beetje maar je ziet er geregeld grote lijnboten liggen op de verbindingen met de Canarische eilanden.        

Reviews en beoordelingen Cádiz

Heb je zelf tips of opmerkingen over Cádiz? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info