Autoroute langs de mooiste Loirekastelen in de Loirevallei

Download de rondreis en ontdek de mooiste Loirekastelen

Deze autoroute in de Loirevallei starten we aan de monding van de Loire. De Loire Atlantique bied je mooie panorama's en kleine gezellige vissersdorpen. Ons centraal punt voor deze regio is Nantes, de stad van Jules Verne. We rijden dan verder stroomopwaarts voor een bezoek aan Angers en ons eerste Loirekasteel. Fontevraud en zijn abdij is onze volgende etappe voor de verkenning van de Loirevallei. We concentreren ons vanaf dan op bezoeken aan de grote kastelen. Af en toe proberen we er ook een stadsbezoek aan te koppelen zoals dat van Chinon en Blois. Elk kasteel is anders vandaar dat het niet zal vervelen en we reizen van hoogtepunt naar hoogtepunt. Klinkende namen zoals Ussé, Azay-le-Rideau, Villandry, Chenonceaux, Cheverny en Chambord staan op het programma. Lees meer

  • Start aan de monding van de Loire
  • Bezoek de grote kastelen
  • Cheverny, Chambord, Villandry ...
  • Maak en af toe een stadsbezoek
Download preview van reisgidsKoop de volledige reisgids voor € 7,5

Complete reisgids gratis bij reservatie vakantie

Autoroute Loirevallei op de kaart

Voorstel 8-daagse rondreis door de Loirevallei

Dag 1: heenreis naar Nantes

We kozen Nantes uit als vertrekplaats voor deze rondreis. Hier verblijven we 3 nachten. Voor velen zal wellicht de heenreis een volle dag in beslag nemen (Brussel - Nantes: 700 km). Vertrek je evenwel zeer vroeg en ligt Chartres op je heenreis dan mag je niet nalaten om de kathedraal te bezoeken. 

Dag 2: de monding van de Loire

We beginnen aan het eindpunt van de Loire en hiervoor kozen we wel een heel bijzonder dorpje uit, nl. Piriac-sur-Mer. Dit vissersdorpje is een wirwar van smalle straatjes met stokoude en mooi bebloemde huisjes. Na je bezoek aan het centrum en het uitzichtspunt volgt een tocht langs de kust naar de bekende badplaats La Baule. Zo kom je langs de zoutpannen waar zoutwinning nog actueel is tijdens de zomermaanden. Tenslotte eindigen we onze dag in het mooie natuurgebied met de moerassen van La Grande Brière.

Dag 3: Nantes

We verblijven de ganse dag in Nantes voor een bezoek aan de talrijke bezienswaardigheden. Meteen ook de gelegenheid voor shopping. Hoe verder de reis zal vorderen hoe minder talrijk de winkelmogelijkheden zijn.

Dag 4: verkenning in de Anjou

We verblijven twee nachten in de Anjou nl. in Fontevraud. Eerst komen we langs een mooi plaatsje, St-Florent-le-Vieil waarna we ons eerste echte Loirekasteel gaan bezoeken: Château de Serrant. Daarna staat de hoofdstad van de Anjou op het programma: Angers waar je ook een kasteel kan bezoeken. Via Brissac rijden we dan naar Fontevraud.

Dag 5: een gevarieerde dag langs de Loire

Vandaag breng je bij het ochtendgloren een bezoek aan de abdij van Fontevraud. Dit is een van de grootste abdijen van Frankrijk. In de namiddag staat een bezoek aan het kasteel van Ussé op het programma. Dit is meteen de start van een bezoek aan de bekendste Loirekastelen. Rest er je nog wat tijd over dan nodigen we je uit om het mooie stadje Chinon en zijn gelijknamige burcht te bezoeken.

Dag 6: Azay-le-Rideau en Villandry

We houden het vandaag bij twee grote kastelen in de Touraine, de bekendste regio van de Loirevallei. Azay-le-Rideau is een waterkasteel en Villandry is een kasteel met een prachtig aangelegde harmonische tuin.

Dag 7: Chenonceaux, Cheverny en Chambord

Tussen Tours en Blois bevinden er zich drie grote kastelen: Chenonceaux, Cheverny en Chambord. Deze staan op ons programma voor vandaag. Doch er zullen keuzes moeten gemaakt worden. Alle drie de kastelen hebben een mooi aanpalend park dat zich uitstekend leent tot wandelingen.

Dag 8: terugreis

Moet je niet ver naar huis (Tours - Brussel: 550 km)? Dan raden we aan om het stadje Blois te bezoeken met het kasteel. Dit kasteel leent zich uitstekend voor een kort bezoek.

Reviews en beoordelingen Autoroute Loirevallei

Heb je zelf tips of opmerkingen over Autoroute Loirevallei? Plaats je beoordeling

ingrid 23 augustus 2021

De gids bevat duidelijke info en is interessant om de route verder uit te stippelen. De moeite waard om de volledige gids te kopen.

Chris25 januari 2021

een zeer overzichtelijke brochure met heel veel tips.

daniel vanderwee3 januari 2019

zeer goed ,correcte en beknopte info

N.S.19 augustus 2018

Duidelijke gids, deden de route van Orléans naar St. Nazaire, ongeveer 2 kastelen per dag bezocht, prachtig

Charly7 juni 2018

De aankoop van de "autoroute Loirevallei" was bedoeld als leidraad voor een vakantie langs de Loire. Welliswaar niet in combinatie met luxe Kasteel-hotels, maar als indicatie van wat we niet mogen missen. Omdat ik een dergelijke tocht al eens lang geleden heb gemaakt met mijn toenmalige echtgenoot heb ik al wel enig idee van wat de niet te missen locaties waren, maar ik heb er wel de nodige tips uit kunnen halen. Wij reizen zelf via Chartres en Fontainebleau naar Blois en starten daar onze Loire-route tot even ten westen van Angers. Voor mensen die voor luxe gaan is de aangeboden 7 daagse reis natuurlijk perfect.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info