Rondreizen Loirevallei

We hebben een ruim aanbod aan rondreizen in de Loirevallei maar het kan ook op maat.

We hebben een ruim aanbod aan rondreizen in de Loirevallei maar misschien wil je een aangepaste rondreis? Geen probleem, wij maken je een rondreis op maat. Mail ons via het contactformulier en binnen de 48 uur krijg je een uitgewerkt voorstel. Je kan ook regio's combineren, bijvoorbeeld de Loirevallei met Bretagne, Auvergne of de Dordogne.

De Loirevallei wordt ook omschreven als “de tuin van Frankrijk”. Je ontdekt hier land- en tuinbouw met een rijke verscheidenheid aan groenten en vruchten. Daarnaast is er ook de wijnbouw die de Loirevallei een bijzondere faam bezorgt. De aanwezigheid van al dat lekkers draagt ertoe bij dat de vallei van de Loire ook op culinair gebied een topregio is. Ontstond hier de uitdrukking “leven als God in Frankrijk”?

De kans is groot dat het vooral de kastelen zijn die je voor een vakantie naar de Loirevallei brengen. Tussen Orléans en Tours of Angers liggen tal van kastelen die een bezoek meer dan waard zijn, bekende als minder bekende.  Daarnaast zijn er ook nog de steden en dorpen langs de rivier met hun andere bezienswaardigheden en talrijke evenementen. Vergeet onderweg ook niet oog te hebben voor de sierlijke loop van de rivier en de aangename temperaturen.

Bezienswaardigheden

Een vakantie in de Loirevallei, dat betekent keuzes maken. Je kan immers niet al die prachtige kastelen aandoen, oog hebben voor al de andere bezienswaardigheden onderweg en regelmatig proeven van het vele lekkers dat deze streek te bieden heeft.

Je kan de kastelen van de Loire min of meer opdelen in de druk bezochte en de minder druk bezochte. De kastelen van die eerste categorie zijn misschien wat grootser en rijkelijker, die van de tweede groep zijn misschien wel charmanter en romantischer. De meest bezochte kastelen zijn deze van Amboise, Chambord, Cheverny, Chinon  en Chenonveaux. Bij de minder druk bezochte kastelen horen onder meer deze van Brissac, Chaumont, Villandry en Ussé.  Elk van deze kastelen heeft wel een eigenschap die ze onderscheidt van de andere: de bouwstijl, het robuuste of romantische uitzicht, het overdadige of bescheiden interieur, de strategische of de mooie ligging, vol van romantische verhalen of eerder van adellijke schurkenstreken, … Een bijzondere geschiedenis hebben ze allemaal.

Naast kastelen ook nog alle interessante steden langs de Loire aandoen tijdens een week vakantie is ondoenbaar. We beperken ons hier tot een paar. In Tours kan je allicht op naar de kathedraal van St. Gatien, maar aan de andere zijde van het oude stadscentrum wachten nog meer indrukwekkende gebouwen: de Toren van Karel de Grote, de St. Maartensbasiliek,  de Uurwerktoren, het Wijnmuseum,…

In Orléans kan je moeilijk om de heldhaftige Jeanne d’Arc heen. Loop beslist ook eens langs de zee van bloemen en planten die tussen april en oktober te bewonderen is in het Parc Floréal. In het Musée Historique et Archéologique ontdek je Keltische beelden, terwijl in het Musée des Beaux-Arts schilderkunst van Europees niveau wacht.
 
In de Loirevallei proef je beslist enkele van de plaatselijke wijnen. Enkele van de beter bekende wijngebieden zijn: Anjou, Sancerre en Saumur.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info