Kathedraal van Bourges bezoeken? Cathédrale St.-Etienne

Download de gratis reisgids en ontdek alles over Bourges en de diverse musea

Je wijkt even af van de Loire; zo'n 100 km zuidelijker dan Orléans en Tours. Dit doen we om een belangrijk monument te bewonderen: de kathedraal van Bourges, wellicht de belangrijkste gotische kathedraal van Frankrijk. De "Cathédrale St.-Etienne" dateert uit de 13de eeuw en heeft als grootste kenmerk de enorme lichtinval. Andere kerkelijke gebouwen van diezelfde bouwstijl moesten het in die periode met minder licht stellen. Lees meer

  • Wijk even af van de Loire
  • Roosvensters en brandglasramen
  • Bezoek zeker ook de crypte
  • Meer dan alleen collecties en kunstwerken
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5

Het zijn niet de kleuren van de brandglasramen die voor dit effect zorgen, maar wel de hoogte van het interieur van de kathedraal: 37 meter. Neem voldoende tijd om de roosvensters en brandglasramen te bewonderen. Opvallend in het enorme roosvenster “Grand Housteau” in de voorgevel.

Een ander opvallend kenmerk is de asymmetrie van dit gebouw, evenals het ontbreken van dwarsbeuken. Zelfs de voorgevel is asymmetrisch opgebouwd met ongelijke portalen. Je moet zeker ook de crypte bezoeken, daar vind je een beeldengroep uit de 16de eeuw die de naam 'St.-Sépulcre' draagt. Het stelt de graflegging van Christus voor. In diezelfde crypte staan er ook nog andere beelden.

Musea

In de stad Bourges kan je naast de kathedraal ook nog een paar musea en gebouwen bezoeken. Alle musea zijn ondergebracht in historische gebouwen. Je ziet dus meer dan alleen maar de collecties en de kunstwerken:

  • "Musée du Berry" (Hôtel Cujas): lokale geschiedenis.
  • "Musée des Arts Décoratifs" (Hôtel Lallemant): allerlei kunstvoorwerpen, van wandtapijten tot speelgoed, van schilderijen tot keramiek.
  • "Musée Estève" (Hôtel des Echevins): moderne schilderwerken, eind 20ste eeuw, van Maurice Estève, tentoongesteld in een prachtig gebouw.
  • "Palais Jacques-Coeur" van de 15de eeuw, ooit de woning van een rijke koopman geweest.

Reviews en beoordelingen Bourges

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bourges? Plaats je beoordeling

Naomi29 mei 2017

Zeer goede en beknopte reisgids. Zeer mooie kastelen, adembenemende landschappen, prachtige natuur, het ervaren van 'stilte' en zeer vriendelijke bevolking. La vie en France van begin tot einde!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info