Vakantie Loirevallei

De hoogtepunten langs de Loire van Orléans tot Angers

De kastelen van de Loire doen ons even wegdromen. Meteen een goed idee voor een korte vakantie langs kastelen en prachtige steden bij die rivier. Tours, het hart van deze regio ligt slechts 550 km van Brussel. We volgen in dit vakantiedossier de Loire van Orléans tot Angers. Meteen heb je alle hoogtepunten van de Loirevallei. Even wijken we af om de machtige kathedralen van Chartres en Bourges te bezoeken. Ook het bijzondere attractiepark Puy du Fou laten we niet links liggen. Lees meer

  • Loire van Orléans tot Angers
  • Bezoek de kathedralen van Chartres en Bourges
  • Alle kastelen zijn de moeite waard om te bezoeken
  • Hoe kan je wijnen nu het best ontdekken?

Gratis reisgids Loirevallei?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

In totaal stellen we je 7 steden en 13 kastelen voor. Uiteraard zijn daar de bekende platgelopen kastelen van Chambord, Cheverny en Chenonceau bij, maar ook minder bekende zoals Brissac, Chaumont, Villandry, Ussé, ... Alle kastelen zijn de moeite waard om te bezoeken, hetzij voor hun bouwstijl, hun interieur of hun tuinen. Elk kasteel heeft zijn eigen verhaal van amoureuze avonturen, samenzweringen, onthoofdingen en andere bewogen episodes, die dikwijls een invloed hebben gehad op het verloop van de Franse geschiedenis.

Geschiedenis is in de Loirevallei belangrijk. We vertellen waarom al die kastelen precies op die plaats werden gebouwd. Het volledige verhaal van Jeanne d'Arc ontbreekt ook niet.

Evenementen zijn er bij de vleet, vooral klank- en lichtspelen zijn een veel voorkomend thema. We geven je alvast een paar tips mee. Je merkt het al, meer dan voldoende te ontdekken om vele malen naar de Loirevallei af te zakken. Het is zelden gezien dat er zoveel bezienswaardigheden zijn op zo'n kleine oppervlakte. Bovendien is het een topregio op culinair gebied.

Wijnen van de Loirevallei

De Loirewijnen zijn zeer bekend en niet alleen voor hun rosé, ook de witte en rode wijnen verdienen een vermelding. Hoe kan je die wijnen nu het best ontdekken? Rood-bruine pijlen verwijzen je naar de wijnproducenten. Er bestaat ook nog een wijnroute (Route des Vignobles), aangegeven met witte wegwijzers, maar die is niet meer onderhouden. Die wijnroute brengt je langs de ca. 350 producenten. Het is evenwel beter je voor te bereiden en de producenten die bezoeken toelaten te selecteren en deze in een route te gieten. Dit kan je het best doen via de website www.vinsvaldeloire.fr

Reviews en beoordelingen vakantie Loirevallei

Heb je zelf tips of opmerkingen over Loirevallei? Plaats je beoordeling

Mireille 27 januari 2023

Altijd goede informatie over de reis die je wil gaan planben.

Rik & Mieke 30 september 2019

Fijn, zo'n degelijke reisbeschrijving over de Loirevallei. Het boeit mij vooral dat de geschiedenis hierin mooi verweven zit. De verschillende aspecten van deze mooie streek komen uitgebreid aanbod.

Ivo 20 september 2017

Beknopt overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden in de Loire vallei. Goed overzicht ligging belangrijke kastelen, handige kaartoverzichten.

Joke 20 februari 2017

Weer een hele mooie gids. Wij gaan hem zeker gebruiken als we komende zomer op vakantie gaan in de Loire streek.

therese reychler 16 oktober 2016

..handige ,informatieve en practische reisgids !

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info