Weekendje weg Noord-Frankrijk - Frans-Vlaanderen

Tal van monumenten en militaire begraafplaatsen

Tijdens een vakantie Noord-Frankrijk vind je een breed gamma aan interessante bezienswaardigheden, zowel in als buiten de grotere steden. Tegelijkertijd is er vooral de Eerste Wereldoorlog, waarbij in deze regio fel gevochten werd. Dat resulteerde in tal van monumenten en militaire begraafplaatsen waar honderdduizenden gesneuvelden herdacht worden. Lees meer

Het lijkt er alsof je ondergronds gaat in dit belangrijke mijnmuseum.
  • Bewonder de kunstcollectie van Louvre Lens
  • Bezoek het Centre Minier
  • Neem ook de tijd voor "La Maison Blanche"
  • Breng een bezoek aan een herdenkingsplaats

Gratis reisgids Noord-Frankrijk?

Gratis reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

De belangrijkste steden in de regio, die hier aan bod komen, zijn Arras, Cassel, Duinkerken, Lens en Saint-Omer. In een aantal ervan zal je zeker aspecten ontdekken die verwijzen naar het vroegere Vlaamse karakter, zoals in de culinaire sector bijvoorbeeld (estaminet, pot'je vleesch). In Lens schenken we hoofdzakelijk aandacht aan de indrukwekkende kunstcollectie van Louvre Lens. 

De Slag aan de Somme  

Naast de steden is ook de Eerste Wereldoorlog van groot belang voor de bezoekers aan Noord-Frankrijk. De Slag aan de Somme tijdens de Eerste Wereldoorlog vormde een bloedbad van nooit eerder geziene omvang. Het mag dan ook niet verbazen dat de regio zoveel herdenkingsplaatsen kent. Sommige zijn eerder klein, bijvoorbeeld omdat de Britten hun doden begroeven waar ze sneuvelden. Andere herdenkingslocaties zijn ronduit indrukwekkend, zoals bijvoorbeeld "Notre-Dame de Lorette", waar de namen van meer dan een half miljoen gesneuvelde Fransen in de muur gebeiteld zijn.

Vimy 

Nog zo'n belangrijk oorlogsmonument is dat van Vimy, waar de daar gesneuvelde Canadese militairen herdacht worden. Neem ook de tijd voor "La Maison Blanche" bij Arras, waar bijna vijfenveertigduizend Duitse manschappen rusten voor eeuwig.

Ook de herinnering aan de steenkolenindustrie blijft levendig. Bezoek beslist het centre Minier op de plaats van de vroegere mijnuitbating in Lewarde. Het lijkt er alsof je ondergronds gaat in dit belangrijke mijnmuseum.

Reviews en beoordelingen vakantie Noord-Frankrijk

Heb je zelf tips of opmerkingen over Noord-Frankrijk - Frans-Vlaanderen? Plaats je beoordeling

jacqueline Malyster 4 juni 2022

Mooie en interessante wandeling in Lille. Ideaal als eerste kennismaking met de stad. Verwonderd om ook hier nog het Gulden Vlies van Filips de Goede tegen te komen.

luc blondeel 20 februari 2022

mooie streek

Werner Hoppe 23 juli 2019

Zoals altijd zeer goede brochure bedankt

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info