Rondreis door Noord-Frankrijk met auto of camper?

Genieten is de boodschap tijdens je rondreis Noord-Frankrijk, download de gratis preview van de reisgids.

De reisgids Noord-Frankrijk loodst je langs tal van bijzondere plaatsen. Je doet de belangrijkste steden aan: Arras, Cassel, Duinkerke, Lille, Roubaix, Saint-Omer. Tijdens je verkenningstocht in Noord-Frankrijk kom je ook langs de Côte d'Opale, een unieke kustlijn. De Vlaamse verbondenheid zal altijd aanwezig blijven in Frans-Vlaanderen. De autoroute aldaar brengt je naar gezellige stadjes en dorpen met een Vlaamse inslag.  Lees meer

Kom ontdekken hoe uniek de regio van Noord-Frankrijk is per auto en wandelend.
Reisgids Noord-Frankrijk
Rondreis door Noord-Frankrijk met auto of camper?
  • Bevat 7 autoroutes door het Noord-Franse landschap 'Hauts-de-France'
  • 15 uitgestippelde stadswandelingen 
  • Ontdek ook de onbekende bezienswaardigheden
  • Ervaar het gemoedelijke van Noord-Frankrijk
  • Verken locaties van de Eerste Wereldoorlog
  • 180 pagina's toeristische info, betrouwbaar en uniek.
Gratis preview reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

Wat kan je zoal bezoeken tijdens een rondreis door Noord-Frankrijk?

Overal ontdek je wel een en ander dat je aanspreekt. Er zijn boeiende musea te bezoeken tijdens de rondreis door Noord-Frankrijk. Onder deze laatste hoort zeker het Louvre Lens thuis, met haar omvangrijke kunstcollectie en wisselende tentoonstellingen. De grote steden Lille en Roubaix verkennen we met een stadswandeling. Er is niet alleen de 'Vlaamse' stad Arras maar ook zoiets als het Land van Arras. Een autoroute toont het mooiste van die regio en staat tevens in het teken van de Eerste Wereldoorlog met mogelijkheid tot bezoek aan enkele militaire begraafplaatsen en bezoekerscentra.        

De stad Saint-Omer is het hoofdthema op de autoroute door het Land van Saint-Omer, nogal wiedes. Maar onderweg liggen er heel gevarieerde attracties zoals een kristalfabriek, een boottochtje  in een a-typisch natuurgebied, musea over vliegende bommen uit de Tweede Wereldoorlog.   

In de prachtige Côte d'Opale verkennen we met een autoroute o.a. Boulogne-sur-Mer, Le Touquet, Montreuil-sur-Mer, Boulogne en Calais maar ook de unieke natuurfenomenen van Cap Blanc-Nez en Gris-Nez. 

De regio van Frans-Vlaanderen is dichterbij dan je denkt. De streek is nog sterk verankerd met Vlaanderen, dat merk je snel tijdens de autoroute door Frans-Vlaanderen. De architectuur is vaak Vlaams, wat ook kan gezegd worden van kerken en andere gebouwen. In Frans-Vlaanderen houdt men van feesten, de kermis, het lekkere eten, folklore. Op tijd en stond is er tijd en plaats voor vertier. Een bezoek aan een Vlaamse estaminet laat je helemaal teruggaan naar vroegere tijden. Geen grote maar wel gezellige drukte in stadjes als Bergues, Bailleul, Cassel. Het is ook aangenaam vertoeven in de dorpen met Vlaams klinkende namen zoals Noordpeene, Hondschoote, Wormhout, enz. En de Frans-Vlaamse kust verkennen we aan de hand van wandelingen in Gravelines en Duinkerke.      

Reviews en beoordelingen Reisgids Noord-Frankrijk

Heb je zelf tips of opmerkingen over Noord-Frankrijk: gratis reisgids? Plaats je beoordeling

MERTENS10 juli 2024

Zoals altijd, zeer uitgebreid, gemakkelijk te volgen. Doe zo verder.

Veronique Glorieux23 november 2023

Reisgids Noord-Frankrijk is ons echt goed bevallen. Enkele wandelingen gemaakt. Goede informatie. Bedankt.

Patricia M12 september 2023

Zeer bruikbaar en duidelijk - je kan zelf nog bepalen wat je wel of niet doet .Positief zijn zeker te aangeraden parkeerplaatsen voor auto . Bedankt om dit te delen .

Daniël V. T.5 september 2023

Zoals iedere gits perfecte uitleg

Kees v. O.5 september 2023

Een uiterst gedetailleerde gids waar we erg veel plezier aan beleefden. Een gids zoals al de andere gidsen die we reeds besteld hadden. Ze geven die informatie die je niet direct in andere gidsen terugvindt.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info