Citytrip Arras of weekendje weg?

Een beetje Vlaanderen net over de grens

Het Franse Arras kan eigenlijk op en top een Vlaamse stad worden genoemd. Vaak zal je dan ook de vervlaamste benaming Atrecht horen. De inwoners van Arras spreken wel geen Nederlands maar de gebouwen op de twee belangrijkste pleinen hebben allemaal Vlaamse gevels, zelfs het Belfort is in Vlaamse stijl. Lees meer

Arras is ook de stad van Robespierre.
  • Bewonder de Vlaamse gevels
  • Ga naar de markt op 2 pleinen
  • Bezoek de stad van Robespierre
  • Ga naar het kunstmuseum
Gratis reisgids downloaden

Op dit wandeltraject brengen we je tijdens je vakantie Noord-Frankrijk niet alleen langs deze prachtige gebouwen en pleinen. Arras is ook de stad van Robespierre, de oude abdij St.Vaast en bezit een gerestaureerd theater en andere mooie bezienswaardigheden. Om de veelzijdigheid van dit wandeltraject in Arras compleet te maken wandel je ook door de autovrije winkelstraat.  

Een belangrijk aspect zijn de winkels en de markten. Daarom raden we aan deze stad te bezoeken op een zaterdag. Dat is de marktdag (voormiddag) voor de Grand'Place en de Place des Héros. Uiteraard zijn zaterdag de winkels geopend, alle musea en kan je ook een bezoek aan de ondergrondse gangen "les Boves" brengen.

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen Arras

Heb je zelf tips of opmerkingen over Arras: een stad met Vlaamse aspecten? Plaats je beoordeling

jean19 oktober 2017

prachtig initiatief. Dit is een goede handleiding om de streek te verkennen. Aan Euroreizen: doe zo voort

Annick14 september 2017

We hebben de reisgids vooral gebruikt om de stad Arras te bezoeken. Heel goeie beschrijving. Gemakkelijk alles terug te vinden.

Vanavermaete Diane27 augustus 2017

De reisgids Land van Arras is bijzonder in de smaak gevallen. Oudenaarde is immers verbroederd met Arras. Hierdoor heb ik al meerdere malen deze streek bezocht . Met deze reisgids kan ik dus de documentatie op de computer vervolledigen en beter voorbereid zijn op de volgende uitstap. Hartelijk dank.

Teugels Francois22 augustus 2017

Dank zij de info was ons bezoek aan Arras een voltreffer.

Rita S'Jegers18 augustus 2017

de gids is bedoeld voor een eventueel weekendje met collega's. er staan leuke tips in, waar we zeker wat mee kunnen doen. Ikzelf ben in de streek geweest met de gidsenopleiding en vond er nog meer tips in. Met dank daarvoor.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info