Saint-Omer en omgeving

Natuur en oorlog

De Clairmarais is een moerassig gebied waarbij akkers gescheiden zijn door watergangen. Het vervoermiddel bij uitstek zijn platte schuiten of "les bachoves". De Clairmarais bevatten vooral groentepercelen waar bloemkolen zeer succesvol groeien door de vele kalkfosfaten die in het water aanwezig zijn. Lees meer

Er zijn boottochten voorzien die meestal vertrekken in de omgeving van St-Omer.  
  • Trek er een halve dag voor uit
  • Doe een rondleiding over de lancering van de V2
  • Schrijf je eerst in
  • Ervaar een grote teleurstelling
Gratis preview reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

Maar veel van die percelen zijn ook ingenomen door tweede verblijven of vakantiewoningen. De Clairmarais liggen tussen de Aa (rivier) en St-Omer. Er zijn boottochten voorzien die meestal vertrekken in de omgeving van St-Omer.  

La Coupole

In Wizernes, dichtbij St-Omer, ligt La Coupole. Deze voormalige lanceerbasis is nu omgebouwd tot een modern en multimediaal museum. Dit moet je zeker bezocht hebben tijdens je vakantie Noord-Frankrijk! Trek er een halve dag voor uit. In La Coupole krijg je niet alleen het verhaal van de vliegende bommen maar ook het verband met de ruimtevaart. Talloze fimpjes, foto's, maquettes, diashows en zelfs twee heuse filmzalen tonen je de geschiedenis van de ontwikkeling van deze raketten, het menselijk leed dat ze hebben veroorzaakt en de basis die ze legden voor de ruimtevaart.

Info: La Coupole, Rue du Mont-à-Car, Wizernes-Helfaut, www.lacoupole-france.com

Blockhaus Eperlecques

In Eperlecques, ten noorden van St-Omer, staat de bunker, "le Blockhaus" uit de Tweede Wereldoorlog, die werd vernield door de geallieerden en tenslotte opgegeven door de Duitsers omwille van de talloze bombardementen. Deze plaats, waar talloze burgers de dood vonden als opgevorderden, is ingericht als herdenkingsplaats. Een rondleiding vertelt je meer over de lancering van de V2-bom en de horror die de Franse, Belgische en Nederlandse dwangarbeiders ondergingen.

Info: Blockhaus d'Eperlecques, Rue du Sart, Eperlecques, www.leblockhaus.com

Cristal d'Arques

Deze bekende, zeer grote kristalfabriek laat bezoekers toe, ook als je niet in groep bent. Je dient je eerst in te schrijven in het welkomstgebouw (dus niet in de shop!). Met kleine busjes brengt men je naar een bezoekerscentrum. Je ziet er een video en krijgt een rondleiding in een productiehal. Alhoewel men nogal de nadruk legt op het feit dat hun product het beste van de wereld is, is dit toch een zeer leerrijk en soms wel spectaculair bezoek.

Info: Arc International, Zone Industrielle, RN43, Arques, www.visiteverreriearc.com

Reviews en beoordelingen Saint-Omer regio

Heb je zelf tips of opmerkingen over Saint-Omer en omgeving? Plaats je beoordeling

DEBERSAQUES STEFAAN12 maart 2022

zeer goed bevonden, meer van dat over andere steden?

Callewaert Edwin29 mei 2018

Mooie beschrijving en route, kathedraal de moeite waard

Raf Lagae6 april 2017

Deze trip is goed meegevallen, het weer was goed niet tegenstaande het vroeg in het seizoen was, De gids was een meevaller, veel intersante uitleg. Lekker geëten in La Cyngne.

Roger Troubleyn29 oktober 2016

De wandeling van 3 km gemaakt. Duidelijke beschrijving van de weg. Vooral de kathedraal is de moeite waard.

wim25 oktober 2016

Zeer goeie gids, met leuke wandel- en bezoektips. Zo ontdek je nog eens Frans-Vlaanderen en snuif je hier en daar nog eens de boeiende Vlaamse geschiedenis op.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info