Cassel: steegjes, panorama's en estaminets

Bezoek estaminets en Les Jardins du Mont des Récollets

Cassel is een versterkt stadje boven op een heuvel en niet zo ver van de Belgische grens met Poperinge (20 km). Prachtige uitzichten, gezellige steegjes, smalle straten, unieke estaminets en een nieuw museum in een mooi herenhuis. Dit is in het kort wat deze wandeling in Cassel je brengt. Lees meer

Heel veel afwisseling met een beetje geschiedenis en cultuur, veel natuur en lokale gastronomie.
  • Genieten van de prachtige wandelroute
  • Bezoek de topattractie
  • Laat het allemaal over je heen komen
  • Meld je eerst aan om de tuin te bezoeken
Gratis preview reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

Heel veel afwisseling met een beetje geschiedenis en cultuur, veel natuur en lokale gastronomie bovendien. Genieten is het motto tijdens je vakantie Noord-Frankrijk. En daar geven we je heel wat tips voor. Ze liggen voor het rapen in Cassel. Je vraagt je af wat de topattractie is? Gewoon alles. Voor de ene zal het "Musée de Flandre" top zijn, voor de andere de twee estaminets en nog anderen zullen niet weg te slaan zijn van het Flaneersteegje. Laat het allemaal over je heen komen en geniet want dit is Cassel!  

Extra tip: Les Jardins du Mont des Récollets

Als je Cassel naderde vanuit Steenvoorde zag je wellicht een pijltje naar een tuin: ‘Les Jardins du Mont des Récollets’. Deze tuin kreeg het label ‘Jardin remarquable’ of vertaald: 'een ‘opmerkelijke tuin’. Het is een typische Vlaamse tuin verbonden aan een grote hoeve.

De oppervlakte bedraagt 1 hectare en is geklasseerd als landschapstuin. Doordat de inkomprijs nogal hoog uitvalt (ca. 5 euro) is het eerder iets voor liefhebbers van tuinen. Om die tuin te bezoeken moet je je eerst aanmelden in estaminet ‘t Kasteelhof. Onze wandelroute brengt je langs deze estaminet.

Reviews en beoordelingen Cassel

Heb je zelf tips of opmerkingen over Cassel: steegjes, panorama's en estaminets? Plaats je beoordeling

Frans Van Bauwel22 februari 2019

Prima reisgids,leuke wandeling,alleen Estaminet 't Kasteelhof best reserveren,wij waren met zijn beide en kregen toch geen plaats.Voor de rest alles prima

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info