Saint-Omer heeft veel te bieden

Vooral Vlaamse en Franse invloeden

Saint-Omer is niet zo bekend bij de toeristen maar heeft heel wat te bieden tijdens je vakantie Noord-Frankrijk. Op het wandeltraject zal je merken dat er zowel Vlaamse als Franse invloeden zijn in de bouwstijlen. Tot de grote publiekstrekkers behoort ondermeer de Onze-Lieve-Vrouwe kathedraal die gebouwd werd van de 12e tot de 15e eeuw. Lees meer

Het is niet alleen de grootste kerk uit de omgeving maar bezit ook een van de grootste kunstschatten.
  • Bezoek Saint-Omer
  • Bewonder de kathedraal
  • Wandel door het Sandelin museum
  • Geniet van het panorama
Gratis preview reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

Het is niet alleen de grootste kerk uit de omgeving maar bezit ook een van de grootste kunstschatten zoals een schilderij van Rubens. Midden in het stadscentrum is er ook een 20 hectaren groot stadspark dat door zijn hellingen je laat genieten van prachtige panorama's. Heel bijzonder is ook het Sandelin museum dat drie mooie collecties bezit en gehuisvest is in een prachtig herenhuis. En dan is er nog de ruïne van de St-Bertinabdij waar de geschiedenis van Saint-Omer is begonnen.  

Saint-Omer 

Voor het ontstaan van Saint-Omer gaan we terug tot de 7e eeuw. Op een heuvel in de moerassen bouwden de monniken Bertin, Ebertram en Mommelin van de St-Pietersabdij een kapel, die in 820 het gezelschap kreeg van een collegiale kerk wat verderop (waar nu de kathedraal staat). Tussen die twee kerken vind je de Rue Saint-Bertin. De kapel werd vanaf de 9e eeuw een groot kloostercomplex dat zijn einde pas kende bij de Franse Revolutie.

Langs de Rue Saint-Bertin werd een kasteel gebouwd en een grote markt. Zo is de stad stilaan gegroeid. Het werd zelfs een havenstad door de vele kanalisaties, maar na een explosieve groei kende de stad ook een periode van verval. Vanaf de Franse periode kreeg de stad opnieuw een bloeiperiode waarvan de mooie bouwwerken uit de 18e eeuw nog steeds getuige zijn.

Reviews en beoordelingen Saint-omer

Heb je zelf tips of opmerkingen over Saint-Omer heeft veel te bieden? Plaats je beoordeling

Nico29 augustus 2022

Saint-Omer is zeker de moeite, 'juist' over de grens, heel wat natuur (een rondvaart is zeker een aanrader) en in het stadje is ook een en ander te zien. En daar hielp de gids zeker bij. Om fietstochten te maken, maak je best gebruik van een goede GPS die je wegen naast de te drukke autowegen aangeeft. En voor wie een verblijfstip wenst, het Château de Tilques is een aanrader, voor ligging, accomodatie, eten en personeel.

Wim31 juli 2022

Zonder deze reisgids hadden we nooit het prachtige stadspark van St Omer ontdekt

Inge3 februari 2022

Praktisch mocht wat uitgebreider..

René5 januari 2022

St. Omer is een pareltje in Noord-Frankrijk, wellicht omdat het niet overspoeld wordt door toeristen. Erg goede restaurants. leuke terrassen, prachtige omgeving en vele historische bezienswaardigheden. En bovenal een lekker plaatselijk biertje (Omer). Vergeet vooral niet de café gourmand na een maaltijd. Het beste kopje koffie in heel Frankrijk. Nu is het wachten op de terrasjes langs dat prachtige kanaal met zijn huizen van meer dan 100 jaar oud.

Ann2 november 2020

Zeer aangename, interessante route, veel bijgeleerd

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info