Saint-Omer heeft veel te bieden

Vooral Vlaamse en Franse invloeden

Saint-Omer is niet zo bekend bij de toeristen maar heeft heel wat te bieden tijdens je vakantie Noord-Frankrijk. Op het wandeltraject zal je merken dat er zowel Vlaamse als Franse invloeden zijn in de bouwstijlen. Tot de grote publiekstrekkers behoort ondermeer de Onze-Lieve-Vrouwe kathedraal die gebouwd werd van de 12e tot de 15e eeuw. Lees meer

Het is niet alleen de grootste kerk uit de omgeving maar bezit ook een van de grootste kunstschatten.
  • Bezoek Saint-Omer
  • Bewonder de kathedraal
  • Wandel door het Sandelin museum
  • Geniet van het panorama
Gratis reisgids downloaden

Het is niet alleen de grootste kerk uit de omgeving maar bezit ook een van de grootste kunstschatten zoals een schilderij van Rubens. Midden in het stadscentrum is er ook een 20 hectaren groot stadspark dat door zijn hellingen je laat genieten van prachtige panorama's. Heel bijzonder is ook het Sandelin museum dat drie mooie collecties bezit en gehuisvest is in een prachtig herenhuis. En dan is er nog de ruïne van de St-Bertinabdij waar de geschiedenis van Saint-Omer is begonnen.  

Saint-Omer 

Voor het ontstaan van Saint-Omer gaan we terug tot de 7e eeuw. Op een heuvel in de moerassen bouwden de monniken Bertin, Ebertram en Mommelin van de St-Pietersabdij een kapel, die in 820 het gezelschap kreeg van een collegiale kerk wat verderop (waar nu de kathedraal staat). Tussen die twee kerken vind je de Rue Saint-Bertin. De kapel werd vanaf de 9e eeuw een groot kloostercomplex dat zijn einde pas kende bij de Franse Revolutie.

Langs de Rue Saint-Bertin werd een kasteel gebouwd en een grote markt. Zo is de stad stilaan gegroeid. Het werd zelfs een havenstad door de vele kanalisaties, maar na een explosieve groei kende de stad ook een periode van verval. Vanaf de Franse periode kreeg de stad opnieuw een bloeiperiode waarvan de mooie bouwwerken uit de 18e eeuw nog steeds getuige zijn.

Reviews en beoordelingen Saint-omer

Heb je zelf tips of opmerkingen over Saint-Omer heeft veel te bieden? Plaats je beoordeling

Ger Boon14 januari 2018

Een mooie voorbereiding voor onze week in juni in de omgeving van Saint Omer - Boulogne. Goede wandel- en fietsroutes en prima wetenswaardigheden over beide mooie steden en de natuur in de omgeving.

Ghislain D'haeninck5 oktober 2017

heel goeie gids, maar de uitleg bij de bezienswaardigheden mocht wel wat uitgebreider zijn. Ook heel praktisch. Heb de wandeling gedaan met een groep en iedereen uiterst tevreden.

verselder22 september 2017

Het is altijd leuk een streek die je niet kent te ontdekken met de hulp van een inspirerende reisgids. Ik wet nu al dat mijn tripje naar St Omer door jullie gids onvergetelijk zal worden. Dank

Veerle Leutenez18 augustus 2017

Wandelingen langs de mooie plaatsjes. De tip over restaurant "Frangins" in St.-Omaars was prima. Tips bij slecht weer: Cristal d'arcques, Blockhaus, La Coupole, Louvre Lens ... zijn omwille van het klimaat aldaar een goed idee. Algemeen zeer tevreden over de reisgids.

Moens16 mei 2017

Zeer tevreden over de brochure, alles goed uitgelegd. De wandelingen kunnen volgen zonder moeite, gewoon prachtig en leerrijk. Zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt voor de mooie brochure.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info