Rondreizen Noord-Frankrijk

Ontdek onze kant-en-klare rondreizen maar deze kunnen aangepast worden naar je wensen.

We hebben een mooi aanbod aan rondreizen in Noord-Frankrijk maar misschien wil je een aangepaste rondreis? Geen probleem, wij maken je een rondreis op maat. Mail ons via het contactformulier en binnen de 48 uur krijg je een uitgewerkt voorstel. Je kan ook regio's combineren, bijvoorbeeld Noord-Frankrijk met Normandië of met de Champagne.

Nord-Pas de Calais was ooit voor een flink deel Vlaams en kan nu nog bogen op talloze monumenten uit zijn rijke geschiedenis. Steden als Arras, Calais, Cambrai, Lille, Maubeuge, Saint-Omer en nog diverse andere zijn interessante bestemmingen voor een uitstap, een weekend of een vakantie. 

In het landschap van Nord- Pas de Calais vallen een aantal heuvels op, maar het is toch vooral de Opaalkust die belangstelling wekt. Denk eens aan de bijzondere krijtrotsen van Cap Gris Nez, Cap Blanc Nez en elders. Hier liggen plaatsen als Boulogne, Duinkerken en Le Touquet. Niet alleen de natuur gaf vorm aan het landschap van Nord-Pas de Calais, ook het geweld van de beide wereldoorlogen liet sporen na.

Aansluitend is er de regio Picardië. Daar wachten steden als Amiens, Abbeville en Laon, maar ook kastelen, kathedralen en andere bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden

Bij de Opaalkust herinneren we graag aan de krijtrotsen van de kust, met daaraan boeiende plaatsen als Calais, Duinkerken, Boulogne en Le Touquet. Aan het winkelrijke Lille, dieper in het binnenland, is eveneens een apart dossier voorbehouden.

Dieper in het binnenland in treffen we zowel historische steden als littekens veroorzaakt door oorlogsgeweld.  In Arras klim je op het belfort in Vlaamse stijl om een goed zicht over de stad te krijgen. Je bemerkt onder een kathedraal zonder toren en vlakbij het Musée des Beaux Arts, ondergebracht in een voormalige abdij. De rijke geschiedenis van Cambrai uit zich onder de vorm van talrijke historische gebouwen, zoals het stadhuis, het Maison Espagnol, de kerk van Saint-Géry en het goed uitgebouwde Musée des Beaux Arts. 

Cambrai en het tijdens de 2de wereldoorlog grotendeels verwoeste Maubeuge liggen beide in de Avesnois. Vanuit het Ecomusée van Fourmies wordt getracht deze regio rijk aan natuur, oude ambachten en gastronomie weer nieuw leven in te blazen. In het bijhorende museum van de textielindustrie volg je het volledige productieproces van schapenwol tot breigaren.

Saint-Omer moge dan niet zodanig bekend zijn, het bevat flink wat toeristische attracties, zoals de Onze-Lieve-Vrouwkerk, die teruggaat tot de 12de eeuw en een schilderij van Rubens bevat. Leuk is ook het glooiende stadspark. In de omgeving is het gebied van de Clairmarais interessant. Boten brengen je door deze streek waar moeras en akkers elkaar afwisselen.

Van Picardië onthouden we de rijke steden en de vele bezienswaardigheden, maar concentreren ons hier op de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog. Naar schatting overleefden 1,4 miljoen soldaten de veldslagen bij de Somme niet. Een onvoorstelbaar aantal jonge levens werden hier vergooid. Tot grotere eer en glorie van de machthebbers en de generaals?

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info