Noord-Frankrijk: stadswandeling door Arras

Wandelroute langs pleinen, Vlaamse gevels en musea

Onze gratis reisgids Arras omvat een wandelroute die je langs de twee belangrijkste pleinen brengt. Je krijgt op heel wat plaatsen Vlaamse gevels te zien. Er is het belfort, het stadhuis, vandaar dat Arras ook wel een Vlaamse stad wordt genoemd. Lees meer

Robespierre werd geboren in Arras en woonde er een tijdje.
  • Download de gratis reisgids Arras
  • Wandel door Arras
  • Bewonder de Vlaamse gevels
  • Bezoek het museum Schone Kunsten
Gratis preview reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

Stadswandeling Arras op de kaart

In een vroegere kloostergang kan je naar het museum van Schone Kunsten. Robespierre werd geboren in Arras en woonde er een tijdje: het Huis van Robespierre is nu een museum. Arras zal altijd verbonden blijven met de Eerste Wereldoorlog. In 'De slag om Arras' in 1917 vielen vele slachtoffers.

In een ondergronds gangenstels van wel 25 km werd het offensief tegen de Duitsers minutieus voorbereid. Ontdek tijdens een dubbel bezoek hoe soldaten overleefden ondergronds. Zowel in Les Boves als in La Carrière Wellington kom je er alles over te weten. Met onze stadswandeling kom je langs de belangrijkste bezienswaardigheden en mooiste plekjes van Arras 

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Arras

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Arras? Plaats je beoordeling

Tony12 augustus 2021

Deze week hebben wij de de stadswandeling in Arras gedaan. De zeer goede beschrijving heeft ons veel bijgebracht . Het was dan ook gemakkelijk vanaf de parking te wandelen naar het vertrek punt van de wandeling die mooi uitgestippeld was. Veel dank voor de gedetailleerde beschrijvingen van monumenten en andere bezienswaardigheden.

carine 18 september 2020

mooi uitgestippelde stadswandeling, gaf een vrij volledig beeld van de de stad,

Ed11 maart 2020

Het museum van Lens is knap opgezet. De stadswandeling in Arras brengt ons langs alle plekken van de stad. We deden ze op een zaterdag, kuierden rond op de markt en genoten van de levendigheid errond in de barretjes. Eens opgedoekt, wat een mooie 2 plaatsen met gevels in Vlaamse stijl, een erg mooi stadhuis met belfort. De abdij met kathedraal en museum, de winkels geven een goed beeld van deze stad. Cambrai als stad kon ons niet bekoren. Daarentegen is het museum van Matisse erg de moeite waard.

Aad7 april 2019

Een complete en mooie wandeling door een verrassend leuke stad. Arras heeft twee mooie pleinen waar het heerlijk toeven is. Een bezoek aan de ondergrondse gangen onder leiding van een gids, is zeer de moeite waard. Verleng je weekend en ga ook zeker naar Lens om het museum te bezoeken. Het daar gelegen dependance van het Louvre is gehuisvest in een prachtig gebouw en heeft een mooie collectie.

Ivo Peeter12 januari 2018

De stadswandeling gaf een vrij volledig beeld van Arras, een paar keer klopte er vermoedelijk iets niet zodat we een stuk gemist hebben. Een echt toeristsche topper is Arras niet maar de gigantische markten en de gebouwen er rondom waren wel een verassing.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info