Autoroute door het Land van Saint-Omer

Van Saint-Omer naar Cassel

We verkennen met deze rondreis tijdens je vakantie Noord-Frankrijk gedurende 3 à 4 dagen de regio rond de stad Saint-Omer. Je hoeft niet veel kilometers te rijden om een enorme variatie aan bezienswaardigheden te krijgen. Lees meer

Een uniek uitzichtpunt ligt op je route als je vertrekt vanuit de Vlaamse Westhoek.
  • Maak een tocht door het land van Saint-Omer
  • Start in de stad Saint-Omer met onze stadswandeling
  • Bootje varen op de Clairmarais
  • Herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog met La Coupole en Eperlecques
  • Wandel in het prachtige Cassel
  • Bezoek het nieuwe Louvre Lens
Gratis preview reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

Autoroute Land van Saint-Omer op de kaart

Bovendien grenst het land van Saint-Omer aan de West-Vlaamse heuvels. Dat is trouwens de start van deze rondreis. We bezoeken de stad Saint-Omer en leggen hierbij de nadruk op de veelzijdigheid: cultuur, natuur, geschiedenis en centrumstad. In de regio zijn verder nog opgenomen: de Clairmarais die je het best kan verkennen met een boottochtje, La Coupole die je een multimediale blik laat werpen op de vliegende bommen uit WO II, Cristal d'Arques met zijn wereldvermaard kristal en Eperlecques met zijn bunker uit de WO II.

Je zal merken dat we in het programma veel vrijheid laten om je keuzes te wijzigen. Op de heen- en terugreis wachten je een wandeling in het prachtige Cassel (dichtbij de grens) en een bezoek aan het nieuwe Louvre Lens. Alle info in onze gratis reisgids (19 blz).  

Dag 1: van de Vlaamse heuvels naar Saint-Omer

Een uniek uitzichtpunt ligt op je route als je vertrekt vanuit de Vlaamse Westhoek. Zo vermijd je péage (Lille - Saint-Omer) op de autosnelweg en ben je even snel in Saint-Omer. Van Poperinge naar Saint-Omer moet je dwars door het stadje Cassel (wandelroute in reisgids) en zonder dat je het beseft heb je het mooiste panorama gemist.

Daarom loodsen we je even boven de stad. In Saint-Omer maken we een korte stadswandeling die je langs een zeer mooi stadspark brengt, je toelaat de grote O-L-Vrouwkathedraal te bezoeken, een mooi museum mee te pikken en de geschiedenis te vernemen aan de ruïnes van de St-Bertinabdij. Je kan in Saint-Omer ook de échte Franse sfeer opsnuiven in de vele brasseries, terwijl anderen misschien even door de autovrije winkelstraat slenteren.

Dag 2: Cristal d'Arques en de Clairmarais

Cristal d'Arques is zowat de grootste kristalfabriek in de wereld. Je kan daar een geleid bezoek krijgen behalve op zondag en feestdagen. Het bezoek is betalend maar je krijgt al meteen een cadeautje in ruil voor je geld. Wens je zich liever onder te dompelen in de Tweede Wereldoorlog dan kan je hiervoor terecht in La Coupole (zie dag 3). In de namiddag bevelen we je, vooral bij mooi weer, een boottocht aan op de Clairmarais. Het adres dat je hieronder vindt heeft ook een Frans restaurant waar je voor weinig geld iets kan eten, op z'n Frans. Je kan daar een rondvaart meedoen of zelf een bootje besturen (aanbevolen). Hopelijk schijnt de zon! Het is ideaal als dag 2 een zaterdag is.

Dag 3: de vliegende bommen van de Tweede Wereldoorlog

Voor je programma van vandaag is alles afhankelijk van wat je de dagen ervoor hebt bezocht en hoelang je moet rijden naar huis. La Coupole en Eperlecques zijn alle dagen open. La Coupole sluit wel tijdens de eindejaarsperiode en Eperlecques is in december, januari en februari volledig dicht. La Coupole is een bezoek dat volledig binnen doorgaat en Eperlecques daarentegen is voor 80% buiten. Dus bij regen is je keuze snel gemaakt. Voor een bezoek aan La Coupole dien je ongeveer 3 uur te voorzien, voor Eperlecques één uur.

Dag 4: Louvre Lens op de terugreis

Tot eind 2016 kan je de vaste collectie van het Louvre Lens gratis bezoeken. Alle informatie over dit bijhuis van het Louvre in Parijs lees je in onze reisgids.

Reviews en beoordelingen Autoroute Land van Saint-Omer

Heb je zelf tips of opmerkingen over Autoroute door het Land van Saint-Omer? Plaats je beoordeling

Andre11 oktober 2022

Leerrijk en te harte te nemen voor onze trip begin maart 2023

Jan4 maart 2020

altijd goed gedetailleerd zoals voorgaande trouwens

roose marc2 oktober 2019

heel interessant

marc braeckman2 oktober 2019

Ik heb tot nu nog geen gebruik gemaakt van de gids, maar las deze al door. Lijkt me zeer praktisch en overzichtelijk. Eind deze maand trekken we naar Frankrijk, en passeren zeker de regio... dankzij jullie gids !

lieven veeckman1 oktober 2019

na bezoek aan het stadje ,kathedraal en ruienes van de abdij bezoek gebracht aan LA COUPOLE, het historisch centrum met het leven onder de bezetting en het 3D planetarium zeker halve dag uittrekken om alles te kunnen zien met verschillende films over verleden , heden en toekomst (ruimtevaart te danken aan de V2 van de oorlog)

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info