Serra da Marofa: Castel Rodrigo

Klim in Castel Rodrigo tot bij de ruïnes van het kasteelpaleis

Hoog op een heuvel van de Serra da Marofa bevindt zich een citadel met ruïnes van een voormalig kasteelpaleis Cristóvão de Moura en enkele schaarse huisjes. Bij de ruïnes krijg je een prachtig uitzicht over de Serra da Marofa en het ongeveer 3 km verderop gelegen dorp Figueira de Castelo Rodrigo. Castel Rodrigo is eigenlijk een parochie van het dorp Figueira de Castelo Rodrigo. Lees meer

 • Rondreizen Portugal 8 d. fly&drive of eigen wagen

  Rondreizen Portugal 8 tot 12 dagen fly&drive

  Er zijn fly & drive rondreizen waarvan vlucht en huurauto inbegrepen is. Van 8-daagse tot 12-daagse rondreizen die je laten verrassen, genieten en ontdekken. Er zijn verschillende thema's met logies van rurale hotels tot luxe designhotels.
  va. € 759 - Boek nu
 • Loop tot bij de ruïnes van Castel Rodrigo
 • Voormalig kasteelpaleis met imposante donjon en citadelmuur
 • Geniet van het fantastisch uitzicht op de Serra da Marofa 
 • Bewonder het barokke houtsnijwerk van de Igreja Matriz
 • Kijk met Jezus mee vanop 975 meter hoog
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Cristóvão de Moura

De oudste sporen van een verdediging dateren uit het begin van de 13de eeuw, de periode waarin aan het dorp Figueira de Castel Rodrigo in een charter rechten werden verleend. De burcht Cristóvão de Moura diende vooral om een tegengewicht te vormen tegen vijandigheden van de buren uit Spanje. Koning Dinis, dezelfde koning die in Almeida een eerste beginsel van versterking liet optrekken, beval om het bestaande kasteel te ‘renoveren’ naar de toen geldende militaire architectuur. De grote donjon en de citadelmuur van vandaag zijn toen gebouwd.

Halfweg de 17de eeuw, nadat Portugal in 1640 de onafhankelijkheid opnieuw verkreeg, koelden bewoners hun woede af door het paleis in brand te steken omdat ze dachten dat de eigenaar met de Spanjaarden onder één hoedje speelde. Nadien werd het nooit meer heropgebouwd. De restanten kan je nog wel bezichtigen. Je vindt er ook een schandpaal uit de 17de eeuw.

Figueira de Castelo Rodrigo

In het dorp Figueira de Castelo Rodrigo (op goed 3 km van de kasteelruïnes van Castelo Rodrigo) kan je de Igreja Matriz bezoeken, de parochiekerk uit de 18de eeuw met houtsnijwerk in de barokke altaren en er is een klooster Santa Casa da Misericordia.

Miradouro da Serra

Een standbeeld van Jezus dat als het ware uit de rotsen stijgt, biedt vanop een hoogte van 975 meter vanaf het uitzichtspunt Miradouro da Serra een indrukwekkend beeld op de Serra da Marofa.

Reviews en beoordelingen Castel Rodrigo

Heb je zelf tips of opmerkingen over Klim in Castel Rodrigo tot bij de ruïnes van het kasteelpaleis? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info