Alhambra & Generalife in Granda bezoeken? Tickets kopen en praktische info

Gebruik onze praktische tips voor een aangenaam onvergetelijk bezoek

Het Alhambra is het meest bezochte monument van Spanje en dat heeft zo zijn consequenties. Je bent met velen die dit wonderbaarlijk staaltje bouwgeschiedenis wil zien. Een bezoek vergt dan ook enige voorbereiding van thuis uit wil je het aangenaam houden. Er worden dagelijks maar 8000 bezoekers toegelaten. Hoe je tot die bezoekers kunt behoren lees je hier lager op deze pagina.  Lees meer

Als je er binnen bent, valt een vreemde gemoedsrust over je. Gebruik die om extra te kunnen genieten van je bezoek.
 • Alle promoties Andalusië van 3 tot 15 dagen

  Alle promoties Andalusië van 3 tot 15 dagen

  Ontdek onze arrangementen promoties Andalusië met vele extra's inclusief zoals een 3-daagse met de bekende wandelroute Caminito del Rey. Zowel actief, cultureel of om te culinair te genieten.
  va. € 109 - Boek nu
 • Boek je tickets zéker vooraf
 • Combineer Alhambra en Generalife
 • Hoe bereik je het Alhambra?
 • Respecteer het tijdslot, wees dus op tijd
 • Wat bezoek je best het eerst?
Boek je complete rondleiding

Bespaar met de Granada Card

Met de Granada Card heb je toegang tot heel wat bezienswaardigheden waaronder het Alhambra met toegang tot het paleizencomplex Nazaries. Ook inclusief in de kaart: de kathedraal, de Capilla Real, het Monasterio de San Jeronimo en de la Cartuja, het Parque de las Ciencias en nog een 4-tal andere. Eveneens krijg je een 5-tal busritten binnen Granada gratis. Meer informatie en online aankopen van je Granada card kan hier.

Combineer de Granada Card met andere activiteiten. Wens je een gids of een audioguide of nog iets extra’s. Dan heb je meerdere mogelijkheden, boek online bij GetYourGuide, klik hier. Zo ben je zeker van toegang en kan je de wachtrijen vermijden.

Met om het even waar je de Granada Card online hebt aangekocht moet je deze omruilen ter plaatse, dat kan op 5 locaties in het centrum, vanaf 7u30 in de ochtend. Met de Granada Card zou je in het Alhambra niet moeten aanschuiven bij de Ticket Office, onze ervaring leerde ons dat je toch moet aanschuiven. Nog dit, heb je een rugzak bij, dan moet je die op de buik dragen gedurende het bezoek.

Hoe het Alhambra bereiken?

Voor een bezoek aan het Alhambra vraag je een taxi die je tot bij het ticketgebouw brengt! De kostprijs vanuit het centrum bedraagt tussen de 5 à 8 euro voor een enkele rit (tarieven 2017). Zo spaar je je energie voor een uitgebreid bezoek aan het Alhambra en Generalife.

Toch klimmen? Luister niet naar de zogezegde raadgevers onderweg die je bereidwillig de (verkeerde) weg aanwijzen, tenzij je ze een fooi geeft. Is er een goed plan? Wij vonden er toch geen. Probleem is dat er een groot hoogteverschil is waardoor kaarten moeilijk te volgen zijn. 
Als je er bijna bent staan er onderweg infoborden en daar staan pijlen op maar die zorgen bij het volgende bord weer voor verwarring. De beste raadgever is: blijf steeds klimmen. Zo kom je wel bij het ticketgebouw. Een kaart van het Alhambra met het ticketgebouw vind je op een van de volgende pagina’s.

Let op! Onderweg zie je pijlen naar Nacaries. Dan denk je dat je er bijna bent maar niets is minder waar. Je moet eerst naar het ticketgebouw met je op voorhand gekocht ticket en dat ligt op 15 minuten wandelen van het paleizencomplex Nacaries.

Koop je tickets op voorhand

Het Alhambra bezoeken zonder de Nacaries-paleizen verliest enorm veel aan waarde. Dit paleizencomplex is zowat het  mooiste wat je te zien krijgt in Andalusië. Wie geen ticket op voorhand koopt maakt geen kans om Nacaries te bezoeken!

Je koopt online een Granada Card (zie lager). Je zal moeten een tijdslot kiezen voor het paleizencomplex Nacaries. Bekijk hier de mogelijkheden

Let op! Je moet zich steeds eerst aanmelden met je online aangekocht ticket bij het gebouw Ticket Office (op onze kaart aangegeven met ‘kassa’).

Wees op tijd!

Je krijgt een tijdstip aangewezen en men vraagt je om aan de toegang van het paleizencomplex 15 minuten op voorhand te zijn. Krijg je bijvoorbeeld 9u30 aangewezen als tijdstip dan moet je zich aanmelden bij de entree van Palacios Nacaries tussen 9u15 en 10 uur. 
Kom je echter aan vanaf 9u45 dan moet je zich aanmelden in dezelfde rij maar een opzichter roepen. Wellicht zijn de wachtenden voor je reeds deze van het volgende tijdslot. Je moet dus écht binnen zijn voor 10 uur.

Reken op minstens 15 minuten wachttijd aan de Ticket Office voor het omruilen van je online aangekocht ticket. Die wachttijd kan op piekmomenten oplopen tot een uur! Er is een aparte wachtrij voor online aangekochte tickets! De afstand tussen de kassa’s (Ticket Office) en de toegang tot het paleizencomplex bedraagt 15 minuten stappen.

Eens binnen in een toegang mag je zolang verblijven als je wenst. Opgepast er zijn vier entreepoorten: Nacaries, Alcazaba, Alhambra en Generalife.

Bezoek eerst het paleizencomplex Nacaries

Hou daar rekening mee bij het op voorhand kopen van je tickets. Stel dat je aan het wandelen bent in de tuinen van het Generalife, dan moet je rekenen op ongeveer 20 à 30 minuten stappen tot bij de toegang van Nacaries. Maar als het druk is kan deze wandeltijd verdubbelen door files. 

Onze voorkeur? Wij bezochten Nacaries met het tijdslot 8u30. Het was zeer rustig aan het Ticket Office, op het wandeltraject naar Nacaries en ook in het paleizencomplex. Toen we na een bezoek van anderhalf uur Nacaries verlieten kwamen we terecht in een mensenzee!

Een audioguide kan je bekomen in de tuin van de entree van het Nacaries paleizencomplex en bij het Ticket Office. Een audioguide is niet in het Nederlands te verkrijgen.

Reviews en beoordelingen Alhambra: praktisch

Heb je zelf tips of opmerkingen over Alhambra: praktisch? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info