Centraal-Portugal fly & drive rondreis 8 daagse voor singles va. € 735 pp

Verblijf in éénpersoonskamer aan scherpe prijs, incl. ontbijtbuffet, vlucht, huurauto

Singles hoeven niet altijd de dupe te zijn als het gaat over prijsberekening van een hotelkamer. Deze rondreis fly & drive in Centraal-Portugal bewijst het. In bepaalde periodes krijg je als single een éénpersoonskamer aan heel interessante prijzen. Meer info. Logeeradresjes hebben een unieke ligging. Je verblijft in de Dourovallei en daarna in Centraal-Portugal. In beide gevallen kan je op korte afstanden bekende steden (Coïmbra, Porto, Guimarães, e.a.) bezoeken en genieten van unieke natuurgebieden vlakbij. Onthaasting in de natuur en een beetje cultuur zijn de rode draad van deze rondreis, speciaal uitgedacht voor het reisgeluk en welzijn van de single. Lees meer

  • Incl. 7 overnachtingen in éénpersoonskamer aan scherpe prijzen
  • Incl. ontbijtbuffet, vlucht h/t Brussel-Porto, huurwagen
  • Goedkoopste prijs: 01/04-31/05 en 01/10-31/03 (gratis nacht, goedkope vlucht)
  • Middelprijs: 01/06-14/06 en 16/09-31/09
  • Unieke logeeradresjes: véél te zien in de omgeving op korte afstanden
  • Mogelijke bezoeken: Coïmbra, Porto, Aveiro, Guimarães, ...
  • Ontdek de Dourovallei en het mooiste van Centraal-Portugal
Vraag een prijsofferteva. € 735,-
735Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze lastminute - promotie

8-daags programma Centraal-Portugal

Dit is een voorstel van reisprogramma dat je uiteraard zelf naar hartenlust kan aanpassen.

3 nachten in Quinta do Ervedal Hotel Rural (Dourovallei) in Santa Marinha do Zêzere (Baião). Een zeer populaire quinta in een gehucht, centraal gelegen in de Dourovallei. Kleinschalig logeeradres (10 kamers), ongedwongen sfeer. Je kan in dit hotel genieten van één nacht gratis  Wandelen langs de Douro, leuke dorpjes, wijnkelders, boottochtjes, ... er is veel mogelijk vanuit dit verblijf. Ideaal om eens lekker te onthaasten. Eigenaars van de quinta kennen de regio op hun duimpje. Mogelijkheid van één nacht gratis afhankelijk van gekozen periode in éénpersoonskamer.   

Dag 1: Heenreis. Vanaf de luchthaven van Porto (ten noorden van Porto) is het 84 kilometer rijden naar je eerste verblijfplaats. Wie wil en afhankelijk van vlieguren, kan eerst een blitzbezoek aan Porto doen. Eventueel een portohuis bezoeken? 

Dag 2: Genieten van de omgeving. Peso da Régua (16 km) is bekend voor zijn wijnen. De 'Rota do Vinho do Porto' (route van de portwijn) start hier. Één van de mooiste uitzichtpunten van de Dourovallei is San Leonardo de Galafura, op amper 20 km van je hotel. Hier wandelen biedt dus knappe uitzichten.   

Dag 3: Lamego (30 km), charmant stadje met de gelegenheid voor een paar kerkbezoeken. Op 13 km van Lamego kan je een champagnemuseum bezoeken in Tarouca.

Of bezoek aan Guimarães (75 km), UNESCO Werelderfgoed met veel historische bezienswaardigheden. Een korte wandeling laat je het mooiste van het historische centrum van Guimarães zien. Aangename rustige stad niet onderlopen door massatoerisme.  

4 nachten in Alegre hotel *** in Luso (Centraal-Portugal). Kleinschalig hotel (18 kamers). Eenvoudig, prima comfort in combinatie met authenticiteit van een historisch pand. Ideale uitvalsbasis voor verkenning Coïmbra (27 km), Viseu (66 km), Aveiro (48 km). Of liever de natuur in? Het magische bos van Buçaco laat je uren en uren genieten.  

Dag 4: Transfer naar Luso in Centraal-Portugal tussen Coïmbra en Aveiro in het natuurgebied van Buçaco. Luso is een gezellig vestingstadje waar één van de meest populaire kuuroorden van Portugal zich bevindt. De thermen liggen amper 400 m verder van je verblijf. Het magische bos van Buçaco om minder dan 3 km. 

Dag 5: Coïmbra bezoeken. Bekende als een historische universiteitsstad maar er is veel méér te zien dan de universiteitsgebouwen (mis de bibliotheek niet uit 1724 en bezoek het Museu da Ciencia, interactief wetenschappelijk museum). Wandel in de schilderachtige straatjes, op en af. Flaneer in het ommuurde oude stadsgedeelte. Stap binnen in de kathedraal (de oude en de nieuwe), bezoek de botanische tuin ten zuiden van de stad. Voorzie minstens een halve dag om Coïmbra te verkennen.  

Dag 6: Trek de natuur in. In het natuurgebied Buçaco, op een steenworp van je hotel, ligt een bos met meer dan 400 inheemse en 300 uitheemse boomsoorten en nog vele bloemen. Midden in het bos staat een fraai koninklijk jachtslot, een restant toen in de 19de eeuw de koningen van Portugal zich hier ophielden.  

Dag 7: Viseu en/of Aveiro bezoeken. In Viseu mag je de kathedraal (Sé) met zijn azulejo's en een prachtig retabel niet missen en het Museu Grao Vasc. Het is ook aangenaam wandelen in de middeleeuwse straatjes. Aveiro heeft een historisch centrum en wordt wel eens het 'Venetië van Portugal' genoemd omwille van de brugjes en kanalen. Met een platbodem bootje kan je er op varen. Er is ook een museum, gevestigd in een klooster, met schilderijen, meubilair, beeldhouwwerk, zilverwerk, enz.  

Dag 8: Terugreis.Van je hotel Alegre naar luchthaven Porto 120 km.

Vraag een prijsofferte

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Centraal-Portugal fly & drive rondreis 8 daagse voor singles? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info