Tickets en bezoektips Kasteel Versailles

Praktische informatie voor een snelle toegang

Als je werkelijk alles wilt zien dan dien je dit te plannen op een ogenblik dat ook de 'Grandes Eaux Musicales' doorgaan (weekends en feestdagen in het hoogseizoen). De drukte dien je er dan ook uiteraard bij te nemen, maar het is onvergetelijk! Dat laatste kunnen we ook zeggen van de wachttijden aan de kassa's. Daarom een tip, koop je ticket online vooraf, thuis of ter plaatse, want je kan het ook via de smartphone tonen. Toch ter plaatse kopen aan de kassa? Zorg ervoor dat je tussen 9u en 9u30 aanschuift voor een ticket, dan dien je meestal slechts 15 à 30 minuten aan te schuiven. Tegen de middag lopen de wachttijden op tot meer dan een uur en de lange rijen wachtenden staan op het grote plein zonder enige bescherming van de zon. Lees meer

Koop je ticket online, printen hoeft niet, en je wint heel wat tijd.
 • Plan je bezoek met de 'Grandes Eaux Musicales'
 • Koop een 'All-in ticket' voor een compleet bezoek
 • Let op: op maandag is alleen het park geopend
 • In het weekend is een bezoek € 5 duurder
 • Domein Marie-Antoinette is alleen in namiddag open
Koop je ticket online!

Zo vermijd je wachtrijen aan de kassa

Ticket online aankopen

Nog een aandachtspunt: het aangekochte ticket is enkel geldig voor de dag dat je het hebt aangekocht. Je kan tickets kopen via de online kanalen.

Welk ticket kopen?

Als je alles wilt zien dan is het ticket 'Alle entreegebieden' zeer voordelig en geeft je overal toegang. Voor de fonteinshow is er een uitgebreider ticket. Je kan ook voor elk deel apart een ticket kopen, maar is uiteraard duurder. Opgepast: koop je de tickets niet online dan kan je veelal alleen de aparte toegangstickets alleen kopen aan de centrale kassa's! Dus met lange wachtrijen tijdens het hoogseizoen in de weekends.

Nog een paar tips en opmerkingen

 • Op maandag zijn het kasteel en de bijgebouwen gesloten, de tuinen zijn dan wel open.
 • Aan de centrale kassa's is ook de infobalie, daar kan je gratis een kaartje krijgen met alle praktische informatie (uiteraard niet in het Nederlands).
 • Les Grands Appartements hebben 's morgens heel veel groepsbezoeken met gids. Dit zorgt voor een helse drukte in het kasteel. Niettegenstaande de rij van individuele bezoekers langer is tegen de middag raden we toch aan dan een bezoek te brengen, het is dan rustiger in het kasteel.
 • De wandelafstand naar het domein van Marie-Antoinette bedraagt ca. 30 minuten. Op zich niet zo veel maar als je de ganse dag aan het wandelen bent kan dit wel belastend worden. Je kan 'Les Petits Trains' nemen om die afstand te overbruggen. Reken wel op lange wachttijden om terug te keren naar het domein en comfortabel is het niet. Om het maar niet te hebben over de prijs. Je kan ook met een golfkarretje rondtoeren en de prijzen zijn dan ook evenredig hoog.
 • Het domein van Marie-Antoinette is slechts in de namiddag geopend.
 • Raadpleeg steeds hun website want soms zijn er uitzonderlijke sluitingen van het kasteel en de tuinen. Bepaalde delen, zoals de Appartements de Mesdames zijn zeer beperkt open.

Reviews en beoordelingen Tickets en bezoektips

Heb je zelf tips of opmerkingen over Tickets en bezoektips Kasteel Versailles? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info