Eiffeltoren Parijs bezoeken? Hét symbool van Parijs

De absolute bezienswaardigheid en blikvanger van Parijs

Als je aan Parijs denkt, denk je aan de Eiffeltoren. Ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de Franse Revolutie werd in 1887 begonnen aan de bouw van de Eiffeltoren. Ingenieur Gustave Eiffel, die al verantwoordelijk was voor de bouw van veel van de bruggen in de stad, deed er amper twee jaar over om deze 300 meter hoge toren te bouwen. De Eiffeltoren was toentertijd het hoogste bouwwerk ter wereld. Een citytrip Parijs zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan deze bezienswaardigheid! Lees meer

De Eiffeltoren beweegt mee als het waait en zet uit wanneer het warm is.
 • Alle promoties Parijs 3- en 4-daagse arrangementen

  Promoties Parijs 3- en 4-daagse arrangementen

  Bij alle promoties kan de Thalys toegevoegd worden en nog heel wat extra's. Er zijn 3-daagse en 5-daagse promoties, alle hotels liggen in het hart van de stad en steeds is ontbijtbuffet inbegrepen.
  va. € 199 - Boek nu
 • Bestijg de iconische Eiffeltoren met lift of trap
 • Geniet van het geweldige uitzicht
 • Kom in interessante bezoekersruimtes
 • Chic dineren hoog boven in de lucht
 • Neem een exclusief kijkje achter de schermen
 • Wachtrijen overslaan? Boek je tickets online
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5

Het onwaarschijnlijke symbool van Parijs 

Toen de bouw van de Eiffeltoren, net 7 dagen voor de opening van de wereldtentoonstelling in 1889, voltooid was, was niet iedereen enthousiast. Omschrijvingen als 'holle kaars' of 'de walgelijke zuil van bouten en ijzerplaten' doen niet vermoeden dat dit bouwwerk hét symbool van Parijs zou worden. Sterker nog, het was eigenlijk de bedoeling om de toren 20 jaar na de wereldtentoonstelling weer te slopen. De enige reden dat we nu nog steeds de Eiffeltoren kunnen gaan bezichtigen (en daar lange wachtrijen voor over moeten hebben) is dat de toren door zijn hoogte een ideale antenne was voor de pas uitgevonden draadloze radio.

Pas tegen het eind van de vorige eeuw, met de opkomst van het massatoerisme, werd de Eiffeltoren het ultieme symbool van Parijs. Jaarlijks trekt de Eiffeltoren bijna 7 miljoen bezoekers, en met goede reden. Het beklimmen van de Eiffeltoren is een bijzondere ervaring en eenmaal bovenin heb je een ongelofelijk uitzicht over de stad. Een bezoek aan de Eiffeltoren mag niet ontbreken tijdens je citytrip Parijs.

Een bezoek aan de Eiffeltoren is echt een must 

De Eiffeltoren heeft 4 pijlers waarvan er 3 liften bevatten en één een trap. Het is aan te raden om met de lift naar boven de gaan, aangezien het een behoorlijke klim is: pas na 700 treden ben je op de tweede verdieping. Voor de lift naar boven kan een flinke rij staan, maar de ervaring is de wachttijd meer dan waard. Mocht je de drukte toch willen vermijden, dan is het verstandig om de Eiffeltoren 's ochtends op een weekdag te bezoeken. Je kan je tickets voor je bezoek online boeken.

Op de 1ste verdieping van de Eiffeltoren bevinden zich meerdere bezoekersruimtes. Hier vind je onder andere panoramatafels die je meer vertellen over wat je ziet, een tentoonstellingsruimte, een observatorium en het sterrenrestaurant Le Jules Verne. Wil je graag chic dineren in dit restaurant van Alain Ducasse dan raden we je aan minimaal 2 maanden op voorhand te reserveren.

Als je echt een bijzondere ervaring wilt, kun je kiezen voor een bezoek achter de schermen van de Eiffeltoren, een zogenaamde 'Visite des coulisses de la tour Eiffel'. Zo kom je op plaatsen waar andere bezoekers niet komen, zoals bijvoorbeeld de machinekamer. Deze rondleidingen voor individuele bezoekers worden gehouden in het Engels en in het Frans.

Reviews en beoordelingen Regio Eiffeltoren

Heb je zelf tips of opmerkingen over Eiffeltoren: het ultieme symbool van de lichtstad? Plaats je beoordeling

Sophie 8 juni 2019

Difficile à atteindre avec un fauteuil roulant nous l'avons vu devant les gens devant nous qui ont eu un enfant

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info