Stranden en beaches van de Algarve: een overzicht

Kies uit een groot aanbod, met of zonder massatoerisme

Op de kust van de Algarve, het meest zuidelijk deel van Portugal, heeft de oceaan een meesterwerk gebeeldhouwd uit rotsen en zand. De Noord-Afrikaanse winden zorgen voor zomerse temperaturen. Combineer dit met goudgele stranden en je krijgt een perfecte vakantie. We overlopen hierna enkele bekende vakantieoorden. Lees meer

Unieke rotspartijen, goudkleurige stranden en lieflijke inhammen maken deze vakantieplaats zo bijzonder.
 • Alle promoties Algarve 8 dagen

  Alle promoties Algarve 8 dagen

  8-daagse vakanties in kleinschalige hotels en rustig gelegen in de nabijheid van een badplaats. Promoties inclusief vlucht h/t Brussel - Faro, inclusief ontbijtbuffet, half pension mogelijk als optie.
  va. € 499 - Boek nu
 • Genieten van wonderbare kleuren op stranden
 • Vind nog romantische plekjes
 • Geniet van de zon op brede stranden
 • Vaar mee naar zeegrotten
 • Wandel onder rotswanden door
 • Beleef het ultieme vakantiegevoel
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Albufeira

Massatoerisme is hier het codewoord, wellicht dankzij de vele stranden in combinatie met de mooie rotskust. Je kunt prachtige wandelingen maken van het ene naar het andere strand. Albufeira met zijn witte huisjes, heeft ook heel wat te bieden in zijn oude stadscentrum.

Carvoeiro

Beroemde rotspartijen en vele stranden in de inhammen maken deze vakantieplaats zo bijzonder. Massatoerisme bleef er voorlopig weg maar toch zijn alle voorzieningen aanwezig. Je vindt er nog veel eenzame, romantische plekjes. Hoe je daar geraakt is meestal een ander paar mouwen, veelal vraagt het een flinke wandeling.

Vilamoura

Een nieuwe hotelstad met een jachthaven en de beste golfbanen in de omgeving. Dit is een hotelstad met een jachthaven en golfterreinen. Het is geen mondaine badplaats, maar bezit ook geen goedkope hotels. Doordat alles nieuw is opgetrokken eind van de jaren zeventig zijn er brede lanen en groenvoorzieningen. Zo heb je nooit het gevoel in een drukke stad te verblijven.

Quarteira

Tussen Quarteira en Vilamoura liggen de uitgestrekte stranden van beide steden. Flaneren op de zeeboulevard met de vele restaurants, cafés en shops doe je hier altijd in gezelschap.

Lagoa

Een kustlijn met prachtige stranden, grillige rotspartijen, metershoge kliffen, groene, blauwe en gele tinten, ... wonderbaarlijk hoe mooi het is op de stranden van Lagoa.

Praia da Rocha

Een van de bekendste stranden van de Algarve. Imposante kliffen domineren het beeld,  rotsblokken op strand en het water.   

Tavira

Een unieke plaats voor strandgenoegens is het “Ilha de Tavira”, een zandbank een tiental kilometer uit de kust.

Reviews en beoordelingen Stranden

Heb je zelf tips of opmerkingen over Algarve: keuze aan stranden? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info