Algarve westkust: de ultieme vakantiebeleving

Ontdekking van gouden stranden en zoveel meer natuurschoon

In Carvoeiro vind je de typische rotskust van de Algarve met inhammen, afgesloten stranden en mooie rotsformaties. Massatoerisme bleef er voorlopig weg maar toch zijn alle voorzieningen aanwezig. Wandelwegen brengen je naar fabuleuze uitzichtspunten en met wat zoeken vind je zeker nog eenzame, romantische plekjes. Lees meer

Overal langs de Algarve kust kun je boottochten maken om de mooie kustlijn te bewonderen.
 • Alle promoties Algarve 8 dagen

  Alle promoties Algarve 8 dagen

  8-daagse vakanties in kleinschalige hotels en rustig gelegen in de nabijheid van een badplaats. Promoties inclusief vlucht h/t Brussel - Faro, inclusief ontbijtbuffet, half pension mogelijk als optie.
  va. € 499 - Boek nu
 • Bewonder de grillige prachtige rotskust 
 • Ontdek de sardinehaven van Portimão 
 • Beleef ultiem vakantiegevoel in Praia da Rocha 
 • Wandel in het authentiek bewaarde Lagos
 • Geniet van de gouden stranden 
 • Ga naar de 'Brug der Vroomheid'
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Portimao

Dit is één van de grotere steden van de Algarve waarvan vooral de oude stadskern de moeite loont. Het is een havenstad waar de sardienen niet mogen ontbreken op de spijskaart. Winkels en terrasjes vind je in het centrum met zijn autovrije straten. Bezienswaardigheden zijn de zitbanken uitgevoerd in Azulejo's (beschilderde faïencetegels), op het plein van Largo 1de Dezembro, en daarnaast ook het kerkje Nossa Senhora da Conceiçao.

Praia da Rocha

Dit plaatsje was één van de eerste waarop de projectontwikkelaars hun oog lieten vallen. Letterlijk vertaald betekent de naam 'Strand van de rots'. Het is één van de mooiste rotsformaties van de Algarve, maar ook één van de drukste toeristenplaatsen. Overal langs de Algarve kust kun je boottochten maken om de mooie kustlijn te bewonderen en dat is hier niet anders. Er werd een groot zandstrand aangelegd om het de toeristen zo aangenaam mogelijk te maken. Op het einde staat er een fort (Fortaleza da Santa Catarina) vanwaar je ook kan genieten van een mooi uitzicht.

Lagos

Lagos is een stad die je zeker moet bezoeken. Het is nog steeds een vissersplaats en was ooit zelfs de hoofdstad van de Algarve. Doch de aardbeving van 1755 heeft de volledige stad verwoest. Er zijn veel toeristen maar weinig hotels, hierdoor heeft Lagos zijn eigen karakter weten te behouden. Hendrik de Zeevaarder heeft deze stad uitgebouwd tot een zeevaartcentrum. Een standbeeld (uit 1960) en een herdenkingsplaat waar de oudste slavenmarkt (Mercado de Escravos) van Europa was zijn de enige herinneringen aan zijn tijdperk. Bezienswaardig zijn verder het "Forte Ponta da Bandeira" dat de haven moest beschermen, de kerk “Igreja de Santo Antonio” die doorgaat als één van de mooiste van de Algarve en de parochiekerk “Santa Maria” met het beeld van Sao Gonçola. Bij de stad hoort ook het vaak gefotografeerde strand “Praia de Dona Ana”.

Sagres en Cabo de Sao Vicente

We zijn hier in het uiterste zuidwesten van Europa. Cabo de Sao Vicente stond vroeger zelfs bekend als het eindpunt van de wereld. Nu is het een natuurreservaat met een hoge vuurtoren. Sagres heeft mooie stranden maar is zeer onderhevig aan felle winden en sterke stromingen. Bezienswaardig is het "Fortaleza de Sagres". Dit fort was waarschijnlijk de plaats waar Hendrik de Zeevaarder zijn wereldreizen heeft voorbereid. Er is een expositie in dit fort, maat het zijn vooral de unieke ligging aan zee en het grote windkompasroos die de aandacht trekken.

Lagoa en Praia do Carvoeiro

Toon je foto's van de stranden van Lagoa aan je familie en vrienden, dan worden ze stikjaloers. Prachtige stranden naast grillige kliffen. Lieflijke inhammen en lagunes. Grotten, groot en klein. Het is het algemeen uitzicht in dit westelijk deel van de Algarve.  Carvoeiro steekt er misschien wel bovenuit want de grote kliffen met daarop de rij witte huisjes leveren hét plaatje op van je vakantie aan de Algarve kust. 

Reviews en beoordelingen Westkust

Heb je zelf tips of opmerkingen over Algarve: westelijk deel? Plaats je beoordeling

Sieb29 maart 2022

De Algarve heeft een fantastische kustlijn, je raakt niet uitgekeken. Daarnaast heeft de bestemming een hele goede prijs/kwaliteitsverhouding en een mild klimaat. Het binnenland en de kustplaatsjes zijn redelijk sfeerloos. De gids geeft goede highlights maar zet je wel op het verkeerde been omtrent de sfeer in de kustplaatsen.

Fons Proesmans16 maart 2019

Begin mei vliegen we voor een weekje naar de Algarve om met een huurwagen kustlijn en binnenland te bezoeken. Ik had al via vele websites info opgezocht maar met de info uit jullie reisgids had ik me veel tijd kunnen besparen. Bedankt.

Monique Coenen2 oktober 2018

ik vond het een mooi naslagwerk met hele leuke tips die we ook hebben nagevolgd, zoals een tripje naar Portimão, waar we overheerlijk gegeten hebben bij een van de vele visrestaurantjes nabij de haven. Echt een aanrader.

Greet Nys10 augustus 2017

Genoeg als basis maar mag toch wat uitgebreider,bv over Lagos

gilbert mattelin18 mei 2016

de Algarve behoort zeker tot een van de mooiste streken in Europa . We hebben er met de gehele familie prachtige en interessante uitstappen kunnen maken . Heel boeiend is een uitstap naar Bras el Portel naar de kurkfabriek Novacortica .Zowel west- als Oostkust zijn de moeite. Het is er zeker niet overdreven druk in het voorseizoen , het is er niet duur en de wegen zijn niet druk . Best een wagen huren en maak er geen strandvakantie van .

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info