Algarve Oostkust: Albufeira is dé toeristenstad

Verken de stranden tussen Albufeira en Tavira

Op onze kennismaking met het oostelijk deel van Algarve gaan we van Albufeira naar Tavira. Albufeira is een wit stadje dat bekendheid geniet als toeristencentrum. Massatoerisme is hier het codewoord, wellicht dankzij de vele stranden in combinatie met de mooie rotskust. Je wandelt er in een decor van witgeschilderde huizen met mooie bebloemde balkons. Lees meer 

Vilamoura is een hotelstad met een chique jachthaven en golfterreinen.
 • Alle promoties Algarve 8 dagen

  Alle promoties Algarve 8 dagen

  8-daagse vakanties in kleinschalige hotels en rustig gelegen in de nabijheid van een badplaats. Promoties inclusief vlucht h/t Brussel - Faro, inclusief ontbijtbuffet, half pension mogelijk als optie.
  va. € 499 - Boek nu
 • Stap in een decor van witgeschilderde huizen
 • Ga op ontdekking in hoofdstad Faro 
 • Bezoek de populaire markt in Quarteira 
 • Slenter door het 'Moorse' Loulé
 • Ontdek Tavira, de mooiste stad in de Algarve 
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Vilamoura – Quarteira

Vilamoura is een echte hotelstad met een chique jachthaven en golfterreinen. Niet dat het de meest exclusieve mondaine badplaats is, maar goedkope hotels ga je er niet vinden. Doordat alles nieuw is opgetrokken eind de jaren zeventig zijn er brede lanen en groenvoorzieningen. Zo heb je nooit het gevoel in een drukke stad te verblijven. Het strand ligt tussen Vilamoura en Quarteira. Quarteira is van een klein vissersdorpje uitgegroeid tot een door hotels 'overmeesterde' badplaats. Op woensdag heeft hier een grote populaire markt plaats.

Faro

Faro is de hoofdstad van de Algarve. Het is de oude stad (Cidade Velha) die onze aandacht verdient. Het hoogtepunt is de kathedraal (Sé), gelegen aan een plein omgeven door sinaasappelbomen. Uiteraard zijn er ook hier verbouwingen noodzakelijk geweest na de aardbeving van 1755. In diezelfde vrij rustige omgeving is het voormalige klooster gevestigd. Nu is er een archeologisch museum ondergebracht. Ook in het centrum zijn er nog een aantal bezienswaardigheden: de Joodse begraafplaats, de kerk van Sao Pedro, de “Igreja do Carmo” met een “beenderkapel”en een streekmuseum (Museu de Etnografia Regional).

Almancil

Slechts één bezienswaardigheid telt dit dorp, maar dan wel een van formaat, namelijk de “Igreja Matriz de Sao Lourenço”. De complete kerk, die dateert van 1720, is bedekt met de bekende Portugese blauwe azulejo's (beschilderde faiencetegels). Het is een unieke kerk die zelfs tijdens de aardbeving van 1755 geen schade opliep.

Loulé

Wil je rustig door het centrum wandelen doe dit dan op een weekdag. Op zaterdag wordt Loulé overspoeld door toeristen, want dan is het centrum van het stadje immers één grote marktplaats. Bij een wandeling merk je dat vele gebouwen nog van Moorse origine zijn. Aardbevingen hebben echter veel vernield.

Tavira

Tavira was voor de Moren een zeer belangrijke en welvarende stad. Nu nog kun je dit zien aan de bouwwerken. Moet je zeker bezoeken: de Moorse kasteelruïne “Castelo dos Mouros”, de kerken “Igreja de Misericordia” en de “Igreja de Santa Maria do Castelo”. Tevens is er nog een brug met Romeinse fundamenten. Bovenal verdient dit stadje een rustige wandeling, velen beschouwen het immers als de mooiste stad van de Algarve. Een unieke plaats voor strandgenoegens is het “Ilha de Tavira”, een zandbank een tiental kilometer uit de kust.

Reviews en beoordelingen Oostkust

Heb je zelf tips of opmerkingen over Algarve Oostkust: Albufeira toeristenstad? Plaats je beoordeling

Piet21 december 2021

Erg duidelijk en ziet er heel goed uit. We hopen dat we dit in juni 2022 kunnen gaan gebruiken.

Miserez An18 mei 2016

Zeer overzichtelijk en gestructureerd.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info