Costa do Estoril: in Estoril vind je de beste Portugese golfcourts

Kies maar uit: negen golfterreinen liggen op je te wachten in Estoril

Estoril aan de Costa do Estoril doet misschien een belletje rinkelen bij sportliefhebbers en bijna zeker bij Formule 1 fanaten. Lange tijd vond de Formule 1 GP van Portugal plaats op het racecircuit van Estoril. Golfliefhebbers hebben keuze zat uit liefst negen golfterreinen. Een bezoek aan het franciscanenklooster kan je ook in Estoril meepikken. Je ziet er o.a. heel mooi houtsnijwerk.  En vroeger had Estoril de weinig vleiende naam een toevluchtsoord te zijn voor spionnen, vluchtelingen uit de Tweede Wereldoorlog en ook wel eens een verloren gelopen ex-koning.  Lees meer

 • Costa de Lisboa 8d. hotel 4*

  Costa de Lisboa 8d. hotel 4*

  Hotel Evidência Belverde **** is nog maar heel recent (2013). Dichtbij Lissabon (2 km van het strand) is het hotel ideaal gelegen voor een verkenning van de Portugese hoofdstad. Charming + pakket om te genieten met een diner, picknick en bezoek aan een wijndomein met degustaties.
  va.€ 269 - Boek nu
 • Ontdek de speciale link met Estoril
 • Bezoek het vroegere franciscanenklooster
 • Sla een balletje op één van de negen(!) golfbanen
 • Doet het autocircuit Estoril een belletje klinken?
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Op goed 20 kilometer van Lissabon, in westelijke richting ligt Estoril. Vanuit de hoofdstad is er een vlotte treinverbinding.
Gaf koningin Maria Pia de Sabóia de aanzet in, dan heeft Estoril sindsdien de wat speciale link met ex-koningen, spionnen, vluchtelingen uit de Tweede Wereldoorlog. Vanuit Parijs reed lange tijd de Sud Express trein. Die had toevallig (?) in Estoril zijn eindstation. 
Een voormalig franciscanenklooster (Igreja de Santo António) verdient je aandacht omwille van heel mooi houtsnijwerk uit de 17de en 18de eeuw.

Kenners weten te zeggen dat de golfbanen in Estoril tot de beste van Portugal behoren. Je vindt er negen(!) verspreid langs de kust. Het zegt al iets over het wat mondainere karakter misschien van Estoril tegenover Cascais. 
Autoraceliefhebbers kennen Estoril natuurlijk van de Formule-1 races op het circuit ten noorden van Estoril. Wijlen Ayrton Senna won hier zijn eerste Grand Prix in 1985. Sinds 1996 zijn de Formule 1 races echter opgeschort omwille van veiligheidsoverwegingen.

Reviews en beoordelingen Estoril

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kies maar uit: negen golfterreinen liggen op je te wachten in Estoril ? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info