Costa do Estoril: excursies in de buurt van Sintra

Op stap rond Sintra, lees onze tips met excursies

In de onmiddellijke omgeving van Sintra vind je een rijke schat aan bezienswaardigheden. Op 15 kilometer afstand staat in Queluz een paleis dat veel gelijkenissen heeft met een koningspaleis uit het Franse Versailles. Weet je het meest westelijke punt van het Europese vasteland liggen? We brengen je er naar toe. Met verwondering en open mond zal je staan kijken naar het Palácio Monserrate: romantisch, moors en omgeven met een prachtige vegetatie. En het in een rots uitgehouwen klooster bezoek je best 's morgens vóór de drukte op gang komt. Lees meer

 • Costa de Lisboa 8d. hotel 4*

  Costa de Lisboa 8d. hotel 4*

  Hotel Evidência Belverde **** is nog maar heel recent (2013). Dichtbij Lissabon (2 km van het strand) is het hotel ideaal gelegen voor een verkenning van de Portugese hoofdstad. Charming + pakket om te genieten met een diner, picknick en bezoek aan een wijndomein met degustaties.
  va.€ 269 - Boek nu
 • Ontdek het 'Versailles' van Sintra
 • Sta op het meest westelijke Europese landpunt 
 • De pracht van het Palácio Monserrate
 • Bezoek een klooster uitgehouwen in een rots
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Queluz

Queluz is een voorstadje op zowat 15 kilometer afstand van Sintra. Een paleis is er dé bezienswaardigheid. Je kan stellen dat het Palácio Real i Queluz het ‘Versailles’ is van Sintra. Inderdaad, het koningspaleis dat halfweg 18de eeuw voltooid was, heeft heel wat weg van het Franse Versailles: de vertrekken, de tuinen, fonteinen, … alles badend in een stijl van rococo en barok. Vanaf de troonbestijging van koningin Maria I in 1794 werd dit paleis de officiële koningsresidentie.

Cabo da Roca

Ooit al eens stilgestaan bij wat het meest westelijk gelegen punt is van het Europese vasteland? Wel, het ligt in Portugal, Cabo da Roca (kaap van de Rots). Dit punt bevindt zich op zo’n 20 km van Sintra. De kaap meet 140 m boven de zeespiegel.

Is dit geografische punt dan zo speciaal? Zoals je zou kunnen denken, wordt geprobeerd om er commercieel uit te halen wat er in zit. Dus, je vindt hier een grote parking, een restaurant én een souvenirwinkel. Om te bewijzen dat je er was, kan je een foto nemen, maar nog échter is het certificaat (!) dat je kan aankopen. Naar het schijnt zijn de Japanners er tuk op. De vuurtoren die je er aantreft, is helaas niet toegankelijk. Het uitzicht is er niet minder om want … oneindig.

Palácio Monserrate

Nauwelijks 5 km van het historische centrum van Sintra verwijderd, staat het machtige Palácio de Montserrate. Het paleis is gebouwd in een wat men noemt Portugese romantische stijl dat wat moors aandoet. Het is omringd door een vegetatie met wel 3 000 exotische planten. Op de ruïnes van een neogotisch herenhuis werd dit paleis midden de 19de eeuw opgetrokken in opdracht van graaf Sir Francis Cook, graaf van Monserrate. Het diende enkel als zomerresidentie. 
Meer info: www.parquesdesintra.pt

Convento dos Capuchos

Op een kleine 10 km van het centrum van Sintra ligt een oud franciscanenklooster. Plompverloren lijkt het midden van een bos op een heuvel uitgehouwen in een rots. Sinds 2001 kan je het klooster bezoeken. De armoedige bewoning van het klooster steekt schril af met de weelde van de paleizen die Sintra bezit. Misschien net daarom voor die grote tegenstelling moet je dit absoluut gaan bezoeken. Ga er liefst ’s morgens heen, dan valt de drukte er nog redelijk mee. Als extraatje krijg je er een mooi uitzicht over de kust bij.

Reviews en beoordelingen Sintra excursies

Heb je zelf tips of opmerkingen over Op stap rond Sintra, lees onze tips met excursies ? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info