Vakantie of rondreis Bretagne? Ontdek alle bezienswaardigheden

Ontdek de kusten, eilanden, dorpjes en versterkte steden van Bretagne

Als je aan een vakantie Bretagne in Frankrijk denkt, komt het beeld van een ruwe kust en vissersboten waarschijnlijk wel in je op. Ook de zee is niet weg te denken. Bretagne wordt namelijk langs 3 zijden omringd door de Atlantische Oceaan. Een bizarre, ruwe en kleurrijke kustlijn van meer dan 500 km lang kenmerkt de bestemming Bretagne. Wind en zee zorgen tijdens jouw vakantie dan ook voor een uniek natuurspektakel. Op deze bestemming vind je ook mooie vissersdorpjes, versterkte stadjes, historische monumenten en tal van prehistorische overblijfselen. Lees meer

De kustlijn kenmerkt het ruwe, maar charmante Bretagne met haar leuke dorpjes, imposante burchten en afwisselende natuur.
 • Alle rondreizen Bretagne 8 dagen

  Alle rondreizen Bretagne 8 dagen

  Ons aanbod aan promoties is zeer gevarieerd van verblijven met ontbijt tot half pension, inclusief wellness of ook zelfs 9-daagse rondreis. Ontdek ze nu allemaal. 
  va. € 439 - Boek nu
 • Wandel langs ruige kusten
 • Geniet van de wilde zee
 • Ontdek versterkte steden
 • Bezoek kastelen en burchten
 • Ga duizenden jaren terug in de geschiedenis.

Gratis reisgids Bretagne?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Het verkennen van 7 delen

We hebben deze reis langs de kusten van Bretagne opgedeeld in 7 delen. Voor elk deel op deze bestemming heb je minstens een volle dag nodig. Dit helpt bij het plannen van je reis om jouw vakantie zoveel mogelijk te benutten. Onderaan vind je een overzichtskaart met alle locaties die we opgenomen hebben in deze pdf-gids. Je volgt niet alleen de volledige kustlijn maar je doorkruist eveneens de 4 departementen van Bretagne tijdens deze vakantie. We stellen ze even aan je voor.

De Morbihan

Bestemming De Morbihan heeft een paar unieke bezienswaardigheden voor zijn bezoekers: De Menhirs in Carnac, de prachtige en wilde kuststroken van het schiereiland Quiberon, het prestigieuze kuuroord La Baule en het eiland Belle-Île met zijn vervaarlijke rotspunten. Een bezoek aan Morbihan zal je altijd bijblijven.

Finistère

Finistère is het Bretoense departement met een enorme veelzijdigheid en is absoluut niet te missen tijdens jouw reis naar Bretagne. Het bezit een aantal exclusieve natuurwonderen langs de kustlijn (Crozon en Pointe du Raz), maar ook typische ommuurde kerkhoven met calvaries, een gezellig visserstadje en de stad Quimper.

Côtes d’Armor

Côtes d'Armor is een bekende kuststrook van de bestemming Bretagne met een zeer sterk afwisselende natuur. Rustig, kleur- en vogelrijk is bestemming Cap Fréhel met zijn weidse panorama's. Uniek en indrukwekkend voor jouw vakantie is de roze granietkust van Ploumanac’h. Op zoek naar wat rust tijdens je reis? Die vind je op het eiland Île de Bréhat en in het zeer oude stadje Dinan.

Îlle-et-Vilaine

Îlle-et-Vilaine is zeer rijk aan historische steden. De grootste stad en meteen ook de hoofdstad van Bretagne is Rennes. De meest versterkte stadjes met de bijhorende kastelen vind je in Vitré en Fougères. Een eeuwenoude kathedraal tref je aan in Dol de Bretagne, een stadje van 5000 zielen. Oesters kan je naar hartenlust proeven in Cancale. Het mondaine kuuroord Dinard en de versterkte stad St.-Malo maken het lijstje van Bretagne volledig.

Reviews en beoordelingen vakantie Bretagne

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bretagne: langs kastelen en ruige kusten? Plaats je beoordeling

Koen 31 december 2021

Was de eerste maal dat ik een volledige gids kocht en kocht er meteen nog 3 bij. Ze zijn erg uitnodigend en overzichtelijk . Ruim aanbod en mooie wandelingen! Heel erg blij met de gidsen alvast!

Debeer 29 december 2021

Heel toffe gids om hopelijk onze geplande reis naar Bretagne voor te bereiden. Veel toffe tips- een reisgids om echt te waarderen

Frans 4 februari 2020

Vorig jaar Normandië gedaan. Dit jaar naar Bretagne. Maar dit is een stuk groter. Wat moet je gaan zien. Deze gids heeft ons super geholpen een mooie en afwisselende keuze te maken. Zoals we gewend zijn van Geert van Euroreizen We verheugen ons.

Luc Kellens 16 april 2019

Zeer tevreden !

Degrande Sonja 25 januari 2019

Gids is interessant voor iemand die op zoek is om een andere streek te leren kennen in Frankrijk.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info