Rondreis Bretagne? Download de gratis reisgids Bretagne

Mis niets tijdens je rondreis Bretagne met onze reisgids bij de hand

Met onze reisgids Bretagne verken je de extremen in gastronomie en natuur. De rondreis door Bretagne starten we aan de heuvel Mont-Saint-Michel. Daar niet zo ver vandaan ligt een populaire toeristische regio met Saint-Malo, Dinard en de oesterbanken van Cancale. Langs de Côtes d'Armor ligt de prachtige roze granietkust van Bretagne met het natuurpark van Ploumanach als hoogtepunt. De menhirs rond Carnac mag je ook niet missen, een verkenning van de Golf van Morbihan evenmin. Het veelzijdige Finistère, het 'woeste' schiereiland Quiberon ... En zeggen dat er nog zoveel méér te ontdekken. Lees er over in onze gratis te downloaden reisgids Bretagne.  Lees meer

De kustlijn kenmerkt het ruwe, maar charmante Bretagne met haar leuke dorpjes, imposante burchten en afwisselende natuur.
Reisgids Bretagne
Rondreis Bretagne? Download de gratis reisgids Bretagne
  • Wandelen  langs ruige kusten
  • Verwonderd luisteren en kijken naar de wilde zee
  • Verken versterkte stadjes, pittoreske dorpjes 
  • Bezoek kastelen, musea
  • Eindelijk Mont-Saint-Michel bezoeken 
  • Reisgids met 170 pagina's toeristische info en kaartjes

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Complete reisgids gratis bij reservatie vakantie

Foto's: Fotolia.com

Wat bezoeken we tijdens de rondreis Bretagne?

Met deze reisgids Bretagne ken je onmiddellijk alle hoogtepunten voor een rondreis Bretagne.

Mont-Saint-Michel

In de reisgids Bretagne lees je alles over Mont-Saint-Michel in Bretagne nabij het plaatsje Avranches. Vroeger was dit nog geen heuvel in de zee. Voor het jaar 709 was dit gewoon een heuvel midden in het bos. In de maand maart van dat jaar kwam er grote vloedgolf die tot 30 km landinwaarts alles vernietigde. Alleen de heuvel van Mont-Saint-Michel bleef staan volgens de legende. De heuvel is een absolute aanrader tijdens jouw vakantie Bretagne. Boven op de abdij staat de aartsengel Michaël, 152 meter boven de zeespiegel. Maar ook op lager niveau heb je een prachtig uitzicht over de zee en de kuststrook.

Saint-Malo

De rondreis loopt langs de stad Saint-Malo in Bretagne. In de reisgids Bretagne lees je meer over de Welshe monnik Maclow, die in de 6e eeuw Saint-Malo stichtte. De monnik deed dit om hier zijn geloof te verspreiden. Wegens de voortdurende invallen van de Noormannen in Saint-Malo, vluchtten de meeste inwoners naar het naburige rotseiland. In de 12e eeuw werd de nieuwe nederzetting naar het rotseiland verplaatst, dat daar de naam Saint-Malo kreeg, als eerbetoon aan de monnik. Om de stad te beschermen tegen aanvallen vanuit de zee werd er een muur gebouwd. Nog steeds is deze versterkte vesting van 1,8 km om de oude stad aanwezig. Het is een aaneenschakelingvan bastions en wachttorentjes en een bijzondere bezienswaardigheid.

Dinan

Gelegen op een plateau, zo’n 80 m boven de rivier de Rance, pronkt de bovenstad Dinan van Bretagne met haar rijke verleden. Je hebt er de 15e eeuwse boogbrug over de Rance, de wallen uit de 13e en 15e eeuw, de 14 torens, de 4 poorten en de schitterende, bekoorlijke vakwerkhuizen uit de 15e en 16e eeuw. In de reisgids Bretagne lees je nog veel meer over Dinan!

Cancale

Cancale staat bekend als de oesterhoofdstad van Bretagne en de wereld. We vertellen je in de reisgids Bretagne zo veel mogelijk over deze bijzondere stad. Nog steeds vormt hier de oesterbedrijvigheid een belangrijke bron van inkomsten. Je kunt de platte oesters (huître plate) bijna overal proeven tijdens jouw vakantie in Bretagne, van marktkraampjes tot talloze visrestaurants. Meer over de oesterkweek kom je te weten in La Ferme Marine et Musée de l’Huître. In dit museum met oesterkwekerij leer je alles over de oesterkweektechnieken, het leven van een oesterkweker en nog veel meer.

Côtes d'Armor

Lees in de reisgids Bretagne alles over Côtes d’Armor in Bretagne. Côtes d’Armor is een verzamelnaam van een kustlijn van wel 350 km lang. In het noordwesten ligt de Côte de Granit Rose, centraal de Baai van Saint Brieuc en in de oostelijke richting naar Saint-Malo vind je de Côte d’Emeraude. In Trégastel zie je prachtige roze getinte stranden en kan je jezelf ‘verstoppen’ in diepe baaien en inhammetjes van Côtes d’Armor in Frankrijk. 

Carnac

Carnac mag je zeker niet missen tijdens deze rondreis Bretagne. Wat Stonehenge in Groot-Brittannië is, is Carnac in Bretagne voor Frankrijk, het symbool van de prehistorie op Franse bodem. De stenenrijen brengen jaarlijks vele duizenden toeristen naar het departement Morbihan. Zij proberen tijdens hun vakantie Carnac te ontdekken wat de menhirs, tumuli en dolmen betekenden. De megalieten, zo worden de stenen monumenten algemeen genoemd, bevinden zich overigens niet in Carnac zelf, maar ten noorden ervan. Lees alles over Carnac in de reisgids Bretagne.

Quiberon

Quiberon is een schiereiland van Bretagne met een zeer mooie en gevarieerde kuststrook, niet zo ver van de Golf van Morbihan vandaan. In de reisgids Bretagne vertellen we alles over dit schiereiland. Zo was het vroeger een eiland op zich, maar door aanslibbing ontstond een nauwe verbinding met het vasteland (de zogenaamde ‘tombolo’). Omdat er vanuit Auray slechts één toegangsroute is naar Quiberon, is het er vaak druk.

Golf van Morbihan

Ook de Golf van Morbihan mag natuurlijk niet in de rondreis Bretagne ontbreken. Morbihan betekent kleine zee in het Bretoens. Die naam is wel heel toepasselijk voor deze golf aan de zuidkust van Bretagne. De golf is een binnenzee van ca. 20 km breedte en omvat zo rond de 40 eilandjes, waarvan de meesten nauwelijks zijn begroeid. De toegang tot de Atlantische Oceaan strekt zich uit tot slechts 900 meter, wat ervoor zorgt dat de stroming door de invloed van eb en vloed vrij sterk is. Bij elke getijde komt en gaat namelijk zo’n 400 miljoen m³ zeewater in en uit deze baai in Bretagne.

Reviews en beoordelingen Reisgids Bretagne

Heb je zelf tips of opmerkingen over Rondreis met gratis reisgids Bretagne? Plaats je beoordeling

Heidi16 april 2024

Geen extra voorbereiding nodig, alles staat er in, en je komt op plaatsen waar je anders nooit zou aan denken (prachtige dorpjes gezien !)

Rinus van Heumen30 januari 2024

Jullie gidsen zijn erg leerzaam, er staan vaak informatie / plaatsen in die je normaal niet weet dat ze bestaan. 👍🏻

Frank23 januari 2024

Zoals we van Geert gewoon zijn: een handige gids met interessante tips en mooie wandelingen. Een echte meerwaarde om mee te nemen op reis!

Arie O.23 januari 2024

Een aantal jaar geleden maakten wij met onze caravan een uitgebreid rondje Bretagne, aan de hand van (destijds) de ANWB-regio-reispocket. We overwegen om dit of volgend jaar met onze camper opnieuw Bretagne te gaan bezoeken en namen daarom een voorproefje met de aangeboden inkijk-reisgids Bretagne. Veel herinneringen kwamen weer boven en de gids is zeer uitnodigend om er opnieuw op pad te gaan. De volledige gids zullen we komende of volgende zomer dan ook zeker als reisleider ter hand nemen - voor dit jaar hebben we nog verschillende wensen op ons programma dus juiste moment is nog niet bekend. In elk geval onze complimenten voor deze gids!

Bert10 januari 2024

Handige reisgids, beknopt en overzichtelijk, en niet eenzijdig. De gids geeft snel inzicht in wat Bretagne zoal te bieden heeft. De gids helpt me goed om mijn eigen reisplan te maken.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info