De bezienswaardigheden van Vitré

Wandel langs vakwerkhuizen en een indrukwekkend kasteel

Samen met Fougères nam Vitré in Frankrijk een belangrijke rol in als verdedigingsvesting toen Bretagne nog niet verenigd was met Frankrijk. Daardoor vind je nu tijdens jouw vakantie Bretagne veel bezienswaardigheden in Vitré. Tot de 17e eeuw maakte Vitré furore als centrum van de textielnijverheid. Lakens, vooral de linnen variant gemaakt uit hennep, wollen sokken en zeildoeken, hadden in heel wat landen een grote afzet. Uit die bloeiperiode dateren de prachtige vakwerkhuizen in Vitré met het typische houtsnijwerk, de trappen en de balkons die handelaars lieten bouwen. Lees meer

De stad Vitré maakt terecht deel uit van het kransje 'Ville d'Art et d'Histoire'.

 • Alle rondreizen Bretagne 8 dagen

  Alle rondreizen Bretagne 8 dagen

  Ons aanbod aan promoties is zeer gevarieerd van verblijven met ontbijt tot half pension, inclusief wellness of ook zelfs 9-daagse rondreis. Ontdek ze nu allemaal. 
  va. € 439 - Boek nu
 • Vitré behoort tot het kransje 'Ville d'Art et d'Histoire' 
 • Spot de preekstoel aan de buitenzijde van de kerk
 • Bezoek het kasteel van Vitré
 • Loop langs de prachtige vakwerkhuizen
 • Maak een wandeling op de vestingwallen 

 

 

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Vakwerkhuizen Vitré

De mooiste vakwerkhuizen in Vitré vind je in de Rue de la Baudrairie op nummer 5 en 30, in de Rue d’En-Bas op nummer 8 en 20 en in de Rue Poterie. Vitré is eveneens opgenomen in het rijtje van ‘Ville d’Art et d’Histoire’.

Eglise Notre-Dame

De Eglise Notre-Dame in Vitré bezit een buitenpreekstoel van waaruit de geestelijken het volk toespraken. Ongewoon, maar een buitengewoon knappe bezienswaardigheid. De kerk is gebouwd tussen de 15e en 16e eeuw. Binnenin vind je een glasraam uit 1537 met afbeelding van de aankomst van Christus in Jeruzalem.

Kasteel van Vitré

Het kasteel van Vitré ligt aangebouwd op een rots op de heuvel Sainte-Croix in Bretagne. De eerste constructie, uit hout, moet er al in de 11e eeuw geweest zijn. Hierna volgde al snel een stenen slottoren en vanaf de 13e eeuw werd de huidige versie gebouwd. Opvallend is de hoge toegangstoren. In één van de zalen kan je een klein museum bezoeken met wandtapijten, houtsnijwerk en plattegronden van het kasteel. Een wandeling op de vestingwallen mag tijdens jouw vakantie Vitré zeker niet ontbreken. Vanuit hier heb je een mooi uitzicht over de vallei van de Vilaine en de vakwerkhuizen.

Meer informatie vind je op www.ot-vitre.fr

Reviews en beoordelingen Vitré

Heb je zelf tips of opmerkingen over Vitré bezienswaardigheden? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info