Cap Fréhel bezoeken? Alle bezienswaardigheden en info

Ontdek de smaragdkust met haar grote kolonie vogels, kasteel Fort la Latte en de rivier Rance

Cap Fréhel is een landtong aan de smaragdkust Côte d’Emeraude in noordoost Bretagne in Frankrijk. Tijdens jouw vakantie Bretagne moet je absoluut in Cap Fréhel één van de grootste heidegebieden van Europa bezoeken waar een grote kolonie vogels verblijft. Ruim 4 km² is met wilde graslanden bedekt. Er zijn nog andere bezienswaardigheden. Beklim de vuurtoren Tour Vauban en wandel naar het kasteel Fort la Latte. Lees meer

Het zeewater langs Cap Fréhel heeft een smaragdgroene kleur.

 • Alle rondreizen Bretagne 8 dagen

  Alle rondreizen Bretagne 8 dagen

  Ons aanbod aan promoties is zeer gevarieerd van verblijven met ontbijt tot half pension, inclusief wellness of ook zelfs 9-daagse rondreis. Ontdek ze nu allemaal. 
  va. € 369 - Boek nu
 • Ontdek de smaragdkleuren van Cap Fréhel 
 • Maak een wandeling naar Fort la Latte
 • Geniet van een prachtige fauna en flora
 • Spot de grote kolonie vogels
 • Bezoek mooie dorpjes langs de oever van de Rance
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Fort la Latte 

Het kasteel Fort la Latte in Cap Fréhel heeft zoals de meeste vestingen op strategische plaatsen in Bretagne een bewogen geschiedenis. Het fort werd in de 14e eeuw tussen twee ravijnen op een steile rotswand gebouwd. Het was vaak het mikpunt van verwoestingen en aanvallen. De vesting staat op een klif en is aan 3 zijden omringd door water. Toen Lodewijk XIV aan de macht kwam, zorgde hij voor nieuwe bescherming van kastelen aan de kusten. Dit gebeurde ook met Fort la Latte tussen 1690 en 1715. De restauratie kan je bewonderen tijdens jouw vakantie Bretagne.

Rance

De Rance is een rivier in Cap Fréhel van bijna 100 km lang die ergens in de Côtes d’Armor ontspringt en, naarmate het estuarium breder wordt, een weg zoekt naar de zee. Aan de oevers van de Rance liggen bekende plaatsjes als Saint-Malo, Dinard en Dinan. Deze plaatsjes zijn zeker een bezoekje waard in jouw vakantie. Trek ook wat tijd uit voor gezellige, oude vissersdorpjes als Saint Suliac. Het dal van de Rance is ondertussen tot een goed bezocht en toeristisch oord uitgegroeid. Je vindt er een schitterende fauna en flora, op vele plekjes historische bezienswaardigheden en je kunt op sommige locaties nog heerlijke rust ontwaren. Ideaal voor jouw vakantie in Bretagne.

Reviews en beoordelingen Cap Fréhel

Heb je zelf tips of opmerkingen over De bezienswaardigheden van Cap Fréhel? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info