Manderscheid: toeristisch plaatsje bij uitstek

Interessant Maarmuseum en mooie uitzichten in Manderscheid

Manderscheid is een zeer druk toeristisch plaatsje, ook bekend als kuuroord. Als je Manderscheid verlaat richting Gillenfeld zal je een prachtig zicht krijgen op de Ober- en Niederburg. Deze burchten hadden fel te lijden onder de Franse Revolutie. De Niederburg kan je wel nog bezoeken. Lees meer  

Een toeristische uitstap naar Manderscheid zal je niet teleurstellen.  

  • Ga naar de burchten van Manderscheid
  • Leer over de vulkaanmeren in het Maarmuseum
  • Interactief bezoek voor jong en oud
  • Breng een bezoek aan een dorp in een krater
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De burchten van Manderscheid

In Manderscheid zijn, zoals gezegd, de Oberburg en de Niederburg te vinden uit het jaar 1173. Deze beide burchten karakteriseren de geschiedenis van het gebied. Die geschiedenis werd beheerst door twee machtsblokken. De Oberburg hoorde bij het keurvorstendom Trier, de Niederburg en de meeste omliggende gemeenten hingen af van Luxemburg.

In feite waren zij dus het meest oostelijke punt van de Zuidelijke Nederlanden. De Niederburg was de stamburcht van de graven van Manderscheid. In 1815 werden deze gebieden aan Pruisen toegewezen.

Het Maarmuseum

Het Maarmuseum in Manderscheid is de belangrijkste bezienswaardigheid in het stadje. Het museum is veel moderner dan het gebouw laat vermoeden. Hier gaat de volle aandacht naar de vulkaanmeren of 'Maaren'. Hun ontstaan en wat er onder de grond beweegt wordt uitgelegd via simulaties. Iedereen kan het geheel ook aansturen met touchscreens en andere doe-activiteiten. Het museum is geschikt zowel voor volwassenen als kinderen. Een aanrader.

Meer info: www.maarmuseum.de

De kraterheuvel van Meerfeld

Wil je nog iets bijzonder zien? Rij dan even verder door naar Meerfeld. Dit is een klein dorpje met 300 inwoners gelegen in een krater. Je bent er volledig omringd door een 150 m hoge groene kraterheuvel. In het midden is er een 17 m diep kratermeer.

Reviews en beoordelingen Manderscheid

Heb je zelf tips of opmerkingen over Manderscheid: toeristisch plaatsje bij uitstek? Plaats je beoordeling

Goedhart Rija2 augustus 2020

Manderscheid is een gezellig dorpje in een prachtige groene omgeving. De twee burchten zijn een blikvanger en er zijn verschillende wandelroutes die soms wel heel pittig zijn. De wandelkaart is heel duidelijk en zo kan je wandelingen onderling combineren. Opletten: laat je niet vangen door de hoogteverschillen. Manderscheid : meer dan de moeite waard.

Eddy Van den Broeck2 april 2019

Degelijk, verzorgd en zeer nuttig

Gerard Hubers3 juni 2017

Prachtiche omgeving,veel mogelijk fietsen wandelen natuur, vriendelijke bewoners,veel kamper stellpaatsen,prima voor korte vakanties.(dichtbij)

Geerits Theo27 september 2016

Prachtige omgeving. Fantastisch fietsen al is het dikwijls met veel hoogtemeters. Prachtige fietsroute van Daun naar Bernkastel. Vriendelijke mensen. Mooie wandelingen om en bij de ruines van manderscheid. Gezellig dorpje.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info