Maak een stadswandeling door Ahrweiler

De Roemervilla en Regierungsbunker mag je op deze wandelroute niet missen

De wandelroute in het stadje Ahrweiler gaat langs de stadstorens, door de winkelstraten en langs de bezienswaardigheden. Ahrweiler is de belangrijkste plaats van de Ahrvallei. Lees meer 

Ontdek met onze wandeling de vele troeven van Ahrweiler.
  • Wandel langs vakwerkhuizen en stadstorens
  • Bezoek de Roemervilla
  • Ga ondergronds in de Regierungsbunker
  • Ontdek de rijkdom van de St. Laurentiuskerk
  • Geniet van een lokaal wijntje
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

(wandelroute alleen in betalende reisgids)

Stadswandeling Ahrweiler op de kaart

De Regierungsbunker

De wandelroute brengt je onder andere naar de Regierungsbunker, het best bewaarde geheim van Ahrweiler. De bunker werd in de tijd van de Koude Oorlog gebouwd in een voormalige treintunnel en kon plaats bieden aan een 3000 belangrijke Duitse regeringsleden.

Dit was in de tijd dat Bonn nog de West-Duitse hoofdstad was. De regeringsleden konden er 30 dagen – voorzien van het nodige voedsel – verblijven. Voor de Duitse president was er een aparte, weliswaar sobere, kamer voorzien. De bunker is maar liefst 17 kilometer lang en ligt op 200 meter diepte.

Er zijn in de bunker bijna 900 kantoorruimtes en 936 slaapkamers. Het kostenplaatje voor de inrichting van deze bunker bedroeg eertijds het gigantische bedrag van bijna 5 miljard mark. Bezoekers krijgen er een fascinerende rondleiding van anderhalf uur bij ca. 12 graden.

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Ahrweiler

Heb je zelf tips of opmerkingen over Maak een stadswandeling door Ahrweiler? Plaats je beoordeling

Harrie21 juli 2019

WAARDELOOS. Probeer de wandeling van Bad Neuenahr-Ahrweiler te downloaden, wat krijg ik MONCHAU. Hoezo. Waardeloos, alleen maar er op uit om de volledige gids te laten kopen. Zeg het dan eerlijk. Eerlijkheid duurt het langst..

Rinalda van Eeden1 mei 2019

Waardeloos. Ik gaf aan dat ik de gratis wandeling voor Altenahr wil hebben en ik krijg alleen een gratis wandeling voor Monschau. Heb ik dus niks aan. Om de rest te krijgen moet je € 10 overmaken.

Van Doorsselaere Agnès9 november 2017

Super goed ! De streek is prachtig in de herfst ! De wandelroutes zijn heel goed . We hebben bijna alles afgewandeld . Jammer de stadswandeling Ahrweiler kon er niet meer bij . Ons verlof was ten einde . We keren zeker terug .

Linda Van Herreweghe19 augustus 2017

Ik vind het een prachtige en volledige Eifel-reisgids. Het heeft mij heel veel geholpen bij het opmaken van mijn brochure ivm met onze wandelvakantie in de Ahrvallei. hartelijk dank daarvoor Mvg Linda

Paul Iliaens3 juli 2017

Uitgebreid en m.i. volledige uitleg. Handig is debijhorende kaart

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info