Op toer rond de Nürburgring

Interactieve tentoonstellingen en simulaties op de Nürburgring

Het autocircuit Nürburgring is één van de bekendste ter wereld en is jaarlijks het toneel van een Grand Prix. Het circuit Nürburgring is al zeer oud: de aanleg, rond een dorp en een kasteel, begon in 1925. In 1927 werd het circuit geopend en had toen als bijnaam De Groene Hel. Het oorspronkelijke circuit was bijna 23 km lang, maar dat is nu teruggebracht tot zowat 5 km. Ook de bochten werden aangepast. Lees meer  

Je kan ook een backstage tour maken waardoor je een blik kunt werpen op het circuit. 
  • Bezoek de Ring Werk
  • Beleef het zoals in het echt
  • Maak een backstage tour
  • Bezoek de interactieve tentoonstellingen
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Als je het circuit zelf niet kunt bezoeken tijdens je vakantie Eifel, heb je er natuurlijk weinig aan. Maar je kan de 'RING°WERK' bezoeken. Hier vind je op een oppervlakte van 15.000 m² interactieve tentoonstellingen en simulatoren die je de motor- en autosport doen beleven zoals op het echte circuit. Er is tevens een 4D-bioscoop over de Nürburgring: 'RING°KINO'.

Maak een backstage tour

Je kan ook een backstage tour maken waardoor je toch een blik kunt werpen op het circuit en veel meer verneemt over de werking van het circuit en de races. We raden aan om de Nürburgring niet te bezoeken als er races zijn. Een dagpas is het meest voordelig en neemt je de ganse dag mee op sleeptouw.  

Evenementen

Op de Nürburgring worden ook regelmatig speciale evenementen gehouden. Zo vond er van 1985 tot 2014 het rockfestival Rock am Ring plaats. Verder wordt hier ook de 24 uur van de Nürburgring gehouden. Daarnaast wordt de Nürburgring weleens gebruikt voor wielerwedstrijden. 

Meer info op www.nuerburgring.de 

Reviews en beoordelingen Nürburgring

Heb je zelf tips of opmerkingen over Op toer rond de Nürburgring? Plaats je beoordeling

FREDDY SEYNAEVE16 oktober 2016

In één woord : ONMISBAAR. We waren al voor een vierdaagse in de Vulkaaneifel. Welnu, die euroreizengids Nürburgring was een bijzonder efficiënte begeleider. Ik herhaal : onmisbaar. Met dank. Freddy Seynaeve, izegem.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info